In de voetsporen van: Sex and the City

Als er een serie was waar de stad waar het zich afspeelt een van de hoofdpersonen vormde, dan was het wel Sex and the City. Treed daarom in de voetsporen van: Sex and the City

Wanneer je New York bezoekt, zijn er dan ook tal van locaties die je kan bezoeken uit de serie. Wij zetten een aantal voor je op een rij.

Het Plaza Hotel
Weet je nog toen Big met Natasja ging trouwen? Dat was bij het Plaza Hotel en de fontein scène is precies daarvoor opgenomen.Scout
De bar die Steve en Aidan samen openden bestaat echt. De bar heeft wel een andere naam, en heet eigenlijk O’neal’s. Van binnen ziet het er echter precies uit als in Sex and the City en kan je aan de bar (surprise!) ook een Cosmopolitan bestellen.

Bleeker Street
In de serie werd er geregeld geshopt op Bleeker Street en die straat kan je ook in het echt bezoeken. Neem wel je creditcard mee want hier vind je allemaal leuke zaakjes.

Tiffany’s
Weet je nog dat Charlotte ging verloven? Dat was voor Tiffany’s, de bekendste juwelier van New York. Het stond ook centraal in een klassieke film Breakfast at Tiffany’s.

Pleasure Chest
Een van de vernieuwende dingen aan de serie was hoe vrij het over seks sprak. Maar ja dat was ook het andere deel van de titel natuurlijk. Weet je nog de aflevering waar Charlotte een rabbit dildo kocht bij een sekswinkel? Dat was de Pleasure Chest en daar kan je in New York ook zelf browsen.

Charlotte’s galerie
Charlotte werkte in de serie een tijd lang in een galerie. De opnames vonden plaats in de Louis K. Meisel Gallery die je vindt op 141 Prince Street in SoHo.

Komen sommige locaties je niet meer zo bekend voor? Reden om dan de DVD’s weer eens uit de kast te pakken!


© Alles over Series

Lees ook