Interview met Younger- acteur Peter Hermann

acteur Peter Hermann

Younger fans kennen natuurlijk acteur Peter Hermann als de love interest van Liza. Wij spraken de ontzettend vriendelijke en charmante acteur tijdens het Monte Carlo TV Festival.

Law & Order SVU staat deze editie van Monte Carlo TV Festival in het zonnetje omdat het dit jaar 20 jaar bestaat. Deze serie heeft zeker ook een speciaal plaatsje in jouw hart?
“Absoluut die serie heeft zowel professioneel als privé zoveel voor me betekend. Ik ontmoette Mariska [Hargitay]op de set van de serie tijdens de opnames van seizoen 2. De stem die Mariska hierdoor heeft gehad [door de serie] heeft zoveel invloed op ons leven samen gehad. Zij heeft een stichting opgericht en ik ben een van de board members en schrijf veel voor de stichting. Dus de serie heeft ontzettend veel invloed gehad. Je kan dat niet overschatten hoeveel invloed de serie heeft gehad. Het is onderdeel van de fabric of our life. Ik denk dat wij allebei ontzettend dankbaar zijn voor alles wat deze serie voor ons betekent.”Zien jullie jezelf ook als onderdeel van de Law & Order SVU- familie?
“Het voelt echt als familie. Ik denk dat er na 20 jaar echt het gevoel is dat we dat samen hebben bereikt. Ik heb het geluk gehad dat ik mee mag delen in wat mijn vrouw bereikt heeft met deze serie. Zij heeft iets daarmee gecreëerd dat uniek is. En ik ben telkens weer onder de indruk van de gratie waarmee ze dat allemaal doet.”

Younger is een hele andere serie.
“Ja dat is zeker een mooie balans die wij thuis hebben, de hele serieuze serie en de lichte serie. Het is grappig omdat we samen onze series kijken. En als iets goed is, dan raken we elkaar even aan bijvoorbeeld even op de schouder of op de knie. Als komieken naar comedy kijken dan analyseren ze het en zeggen ze wat ze grappig vinden. En het is zo leuk want Mariska doet dat ook als ze naar Younger kijkt. Dan zegt ze telkens: “Dat is grappig.”

In het eerste seizoen had je een klein rolletje maar dit werd een steeds grotere rol.
“Dat klopt. Ik had lang geleden een gastrolletje in Sex and the City en zo ontmoette ik Darren [Star]en daarna werkte ik met hem samen aan serie genaamd Cashmere Mafia. Toen ik werd gevraagd voor Younger zag ik de naam Darren Star staan en ik zei meteen ja. Ik deed de aflevering en het voelde meteen goed. Toen schreven ze nog een paar afleveringen voor mij. Later hoorde ik dat ze al een tijdje op zoek waren naar een love interest voor Liza en ik had het geluk dat ik dat werd. Ze schreven meer en meer.”

Je combineert een hele hoop dingen van acteren tot schrijven, naast je rol als vader en echtgenoot. Hoe combineer je dat allemaal?
“Mariska en ik combineren veel net als andere ouders. Soms gaat het van een leien dakje en soms is het chaos. Duke Ellington zei “I don’t need time, I need a deadline.” Hoe meer ik te doen heb, des te georganiseerder ik ben. Een drukker schema helpt mij.”

Je hebt het kinderboek If the S in Moose Comes Loose geschreven. Waar kwam de inspiratie daarvoor vandaan?
“Ik ben geboren in de VS, daarna woonde ik tien jaar in Duitsland voor we weer terug verhuisden naar de VS. Ik deed toen mee aan een poëziewedstrijd. Ik koos een gedicht dat rijmde. En sindsdien voel ik een liefde voor rijm in combinatie met taal. Ergens wist ik altijd dat ik daar iets mee wilde doen. Er is iets speels aan rijm. Het is alsof je de taalspeeltuin binnenwandelt en het leek mij iets moois om met kinderen te delen. Het begon met de woorden moose en loose. Het gaat om een eland [moose] die uit elkaar valt en zijn vriend de koe weet hem weer compleet te maken.”

Wat wil je met het boek meegeven?
“Het is een boek over vriendschap en hoe ver vrienden voor je gaan om je te helpen als dingen niet goed gaan in je leven. In de kern is het een speelse manier om taal om te gaan.”

acteur Peter Hermann

 

Nog even terug naar Younger. Wat is denk je het geheim van het succes van deze serie?
“Voor mij is het dat de serie niet cynisch is. Dat vind ik geweldig. Het is heel authentiek in het gevoel en vertelt op intelligente manier over vrouwelijke vriendschappen. En je hebt de meest geweldige actrices in deze serie. Zij zijn zo sterk in hun rollen en geven zoveel aan de personages. Ik denk ook dat we schrijvers hebben die weten wat er speelt in de samenleving en daar op slimme en ontzettend humorvolle wijze mee omgaan. En het spreekt zoveel mensen aan door de verschillende soorten humor. Voor iedereen zit er wel iets bij om te lachen.”

Kan je iets over seizoen 5 vertellen?
“Zoals altijd wordt het nog gecompliceerder. Darren zei dat het tot nu toe draaide of Liza haar leugen in stand kan houden en dat het van nu af aan verandert in of Liza haar relaties in stand kan houden.”


© Alles over Series

Lees ook