5 redenen waarom je ZeroZeroZero moet kijken

redenen waarom je ZeroZeroZero moet kijken

Liefhebbers van Gomorra opgelet! Er is een nieuwe achtdelige serie ZeroZeroZero uitgekomen die ook wel het broertje van Gomorra wordt genoemd. Hierin neemt de serie je acht afleveringen mee in een spannend en avontuurlijk verhaal. Maar ook voor mensen die geen Gomorra fan zijn, volgen hier vijf redenen waarom je ZeroZeroZero moet kijken.

Verschillende verhaallijnen
In ZeroZeroZero is er een enorme cocaïne lading bestelt door de Italiaanse ‘Ndrangheta’. Deze lading moet vanuit Mexico naar Europa worden gesmokkeld. De Amerikaanse familie Lynwood heeft een scheepvaartmaatschappij en is al jarenlang de tussenpersoon van de Italiaanse maffia en de Mexicaanse drugskartels. Het zijn drie verhaallijnen. Over de Italiaanse maffiabaas Don Minu die zijn reputatie hoog wil houden door deze grote lading cocaïne te bestellen. Maar die achter zijn rug om verraden wordt door zijn kleinzoon Stefano. Het verhaal van Manuel een Mexicaanse soldaat. Die samen met zijn mannen ook wel de Leyra’s genoemd, worden ingezet om het transport van de cocaïne lading te onderscheppen. Wat Manuel eigenlijk probeert is zelf binnen te komen bij de drugskartels. En het verhaal van de Familie Lynwood die de tussenpersoon is bij deze grote cocaïne levering. En niets weten over de machtsstrijd die bij de criminelen is uitgebroken.redenen waarom je ZeroZeroZero moet kijken

Niet alleen voor Gomorra Fans
Deze serie is een Italiaanse misdaadserie gebaseerd op een gelijknamig boek van Roberto Saviano. Samen gemaakt met Leonardo Fasoli and Mauricio Katz. Maar ook als je geen Gomorra fan bent is deze serie een grote aanrader. Je wordt achter de schermen meegenomen hoe een cocaïnelevering in zijn werking gaat. En hoe deze handel in verschillende continenten in beweging blijft. Waarbij de hoofdrolspelers voor moeilijke beslissingen komen te staan.

Een Avontuur
Het is een avontuur waarbij de familie Lynwood een grote taak heeft. Na de dood van de vader Edward Lynwood, is het aan zijn kinderen Chris en Emma de taak om het familiebedrijf voort te zetten. Zij worden bedreigd door de kleinzoon van de Italiaanse maffiabaas Stefano. Die andere plannen blijkt te hebben met de cocaïne lading dan zijn grootvader. Chris Lynwood besluit om mee aan boord te gaan van het schip dat de drugs moet vervoeren. Het is een avontuurlijke reis waarbij Chris en Emma in verschillende landen, in gevaarlijke situaties terecht komen met maar 1 doel de cocaïne levering voltooien.

redenen waarom je ZeroZeroZero moet kijken

Huntington’s disease
De misdaadserie laat ook zien hoe Chris Lynwood gespeelt door Dane DeHaan, in de serie lijdt aan de ziekte van Huntington. Een erfelijke ziekte die Chris van zijn moeder heeft overgedragen. Je ziet hoe Chris steeds ernstige motorische symptomen krijgt zoals onvrijwillig bewegingen, spierstijfheid en slikproblemen. Chris probeert zijn ziekte de gedurende reis voor te zijn. Maar op sommige momenten merkt hij dat zijn ziekte zijn tol eist.

Realistisch
Een van de andere redenen waarom je ZeroZeroZero moet kijken is dat het een serie is, die op een echte manier laat zien hoe de drugshandel in elkaar zit. En hoe de gehele wereldeconomie de cocaïnehandel steunt. De acteurs zitten echt in hun rol met veel geloofwaardigheid. De drie verhaallijnen lopen heel mooi in elkaar over waardoor de serie goed te volgen is. ZeroZeroZero kan je met gemak uitkijken waarbij de verschillende locaties en culturen een mooie afwisseling zijn.

redenen waarom je ZeroZeroZero moet kijken

ZeroZeroZero is zeker een serie voor Gomorra liefhebbers. Maar voor iedereen die van goede Italiaanse series houdt is deze misdaadserie ook echte een aanrader. Je kunt deze nu kijken op NPO!

Geschreven door: Destiny Ostiana


© Alles over Series

Lees ook