Netflix kondigt het laatste seizoen van 13 Reasons Why aan

laatste seizoen 13 Reasons Why

13 Reasons Why komt met het vierde seizoen ten einde. Op 5 juni nemen we met dit laatste seizoen van 13 Reasons Why definitief afscheid van de studenten van Liberty High School.

Tijdens het laatste seizoen van 13 Reasons Why bereiden de laatstejaarsstudenten van Liberty High School zich voor op hun diploma-uitreiking. Voordat ze afscheid kunnen nemen staan ze voor de uitdaging om een gevaarlijk geheim te bewaren, en moeten ze hartverscheurende keuzes maken die allesbepalend zijn voor hun toekomst. Seizoen 4 bevat 10 afleveringen van ieder 60 minuten. Dat is minder dan de voorgaande seizoenen. Die bestonden tot nu toe allemaal uit dertien afleveringen.

Het eerste seizoen van 13 Reasons Why, gebaseerd op het gelijknamige boek uit 2007, verscheen in 2017 op Netflix en was meteen een groot succes. Het verhaal van Hannah Baker staat hierin centraal. Hannah heeft zelfmoord gepleegd en de mensen die daar in haar ogen verantwoordelijk voor zijn, krijgen cassettebandjes toegestuurd. Op deze bandjes vertelt ze de dertien redenen voor haar zelfmoord.

De serie deed wel veel stof opwaaien, omdat het onderwerpen als zelfmoord en verkrachting behandelt. In seizoen twee is er daarom een videoboodschap van de acteurs te zien waarin ze waarschuwen dat het heftige beelden kunnen zijn. Daarnaast raden ze aan om de serie met een volwassene te bekijken en verwijzen ze door naar de website als de kijker zelfhulp nodig heeft. Naast seizoen 1 en 2 zond Netflix Beyond the Reasons-afleveringen uit. Hierin bespreken de acteurs, producers en hulpverleners uit de geestelijke gezondheidszorg problemen en thema’s die in de serie aan bod komen. Voor het uitbrengen van het derde seizoen besloten de makers om de zelfmoordscène uit het eerste seizoen te verwijderen.Het laatste seizoen van 13 Reasons Why is vanaf 5 juni in zijn geheel te zien op Netflix.


© Alles over Series

Lees ook