Interview met Malin Akerman over ‘Billions’

Malin Akerman interview

De serie Billions is terug met een derde seizoen op Ziggo! Deze draait om risicobelegger Bobby Axelrod en openbaar aanklager Chuck Rhoades, die proberen elkaar onderuit te halen. Malin Akerman speelt in de serie Lara, de pittige vrouw van Bobby die niet is vergeten waar ze is opgegroeid ondanks de miljarden die haar man nu verdient. Alles over Series sprak de uiterst vriendelijke Malin Akerman tijdens het Monte Carlo Television Festival over het spelen van Lara, werken met Damien Lewis en haar eigen binge- tips voor ons.

Billions speelt zich af in de financiële wereld. Heb je via je rol in deze serie zelf ook meer geleerd over deze wereld?
Malin Akerman (MA): “Mijn personage is niet zozeer onderdeel van die wereld, zij doet haar eigen ding. Ik hoefde dus niet zoveel research te doen op dat vlak. Maar natuurlijk leer je gaandeweg wel het een en ander. Alleen al door de serie te kijken pikte ik veel op, dat ik daarvoor niet wist. En het is een fascinerende wereld en het is eentje die meer belangstelling krijgt en mensen benieuwd zijn. Ik ben er ook door gefascineerd. Maar Lara is meer bezig met familie dan wat er gaande is. Maar ze is geen lief moedertje. Ze is zelf ook behoorlijk pittig en een zakenvrouw waar je niet mee moet sollen.”

Was dat pittige aspect wat je aantrok in de rol om haar te spelen?
MA: “Jazeker! Die pit was wat ik meteen al leuk vond aan haar. In de pilot bedreigt ze meteen iemand en je weet dus direct dat zij niet bang is om haar handen vuil te maken. Dit personage vind ik leuk omdat ik zelf niet zo ben. Ik ben meer iemand die het motto: kill them with kindness aanhangt. Maar het is ook geweldig dat deze vrouw gelijke is van haar partner en wordt gerespecteerd door haar partner. Terwijl dit in het echt wel vaak zo is, zie je dat in rollen minder. Dan zijn vrouwen ‘slechts’ de partner of hebben ze een man nodig om dingen voor elkaar te krijgen. Het is leuk om dat eens anders te zien.”Hoe bereidde je je voor op de rol van Lara?
MA: “Tenzij het op een echt iemand is gebaseerd, vind ik het fijn om iemand helemaal op te bouwen. Ik onderzocht alle aspecten van Lara bijvoorbeeld waar zij opgroeide. Ze komt van gewone komaf en ik ook dus dat had ik met haar gemeen. Ik kwam daarvandaan terecht in de Hollywood wereld en moest daarmee omgaan. En zij komt terecht in de wereld van de miljardairs en moet daarmee omgaan. We proberen allemaal onze kinderen gewoon te houden in die werelden. Haar connectie met familie en het willen beschermen van familie kon ik ook begrijpen. Zij is geen trust fund kind, zij komt er ook pas later in die wereld en dat wilde ik benadrukken. Zij heeft een edge die afkomstig is van waar ze opgroeide in New York.”

Wat hoop je dat met Lara gebeurt in het nieuwe seizoen?
MA: “Ik krijg de scripts altijd pas twee weken van tevoren dus wij worden ook niet alles verteld. Maar waar ik hoop dat het heengaat kan ik wel vertellen. Eind seizoen twee ging het tussen Bobby en Lara niet goed. Er waren een hoop strubbelingen in het laatste seizoen. Hun relatie had de nodige deuken opgelopen. Ik zou het leuk vinden om te zien hoe ze die deuken niet uit de weg gaat, maar aanpakt en de strijd aangaat. Ik wil wel dat Bobby en Lara er uiteindelijk samen uitkomen. Ik wil op het scherm zien hoe dat hij hard werkt om toenadering te zoeken.”

Waarom denk je dat het meteen een hit was?
MA: “Er zijn een paar ingrediënten die ervoor zorgden dat het meteen aansloeg. Allereerst heb je Damian Lewis en Paul Giamatti die allebei briljant zijn en hun eigen fans hebben. Ik denk dat de wereld eentje is die mensen interesseert. Het levert veel vragen en frustraties op omdat het zo afgesloten is. En deze serie geeft een glimp van die wereld. En een goede trailer.”

Billions

Kan je iets vertellen over het werken met de andere acteurs van Billions?
MA: “De meeste van mijn scènes zijn met Damien en hij is bijna elke dag op de set omdat hij zoveel moet filmen. Maar Paul Giamatti zie ik eigenlijk alleen bij table reads. Hoewel ik hem geweldig vind hebben we bijna geen scènes samen. Een keer in de zoveel tijd gaan we als hele cast samen weg. Het is zo een fijne cast om onderdeel van te zijn. We hadden een scène het afgelopen jaar waar we met zijn allen moesten filmen in een casino en we vonden het zo gezellig en leuk om eens een keer als geheel samen te zijn. Ik wilde dat het altijd zo kon zijn! Maar ik houd van elke persoon met wie ik werk en Damien is gelukkig een geweldig mens en acteur. En aangezien we man en vrouw spelen; thank god dat we elkaar aardig vinden. Maar er is geen rotte appel in de cast van deze show en ik denk dat je dat kan aanvoelen als je de show kijkt. Als alles op de set werkt, zie je dat terug op het scherm.”

Hoe is Damien als acteur om mee te werken?
MA: “We hebben niet veel repetitietijd maar we nemen vooraf wel samen even de tijd. Hij werkt graag samen en wil er samen het beste van maken. Hij is zo een genuanceerde acteur. Hij kan van het ene naar het andere moment anders uit de hoek komen en je verrassen. Dat maakt mij ook een betere actrice. Hij is fenomenaal. Soms werk je met acteurs die elke keer op dezelfde manier acteren. Dat voelt niet authentiek. Danien probeert alles uit en reageert echt dus het is een fascinerend proces om te kunnen bekijken. Hij is onbevreesd en probeert nieuwe dingen uit. Hij inspireert mij daarmee ook. Het zorgt ervoor dat ik meer onbevreesd wil zijn. Het is een nieuw genre voor me en een uitdaging en ik wil hetzelfde niveau halen en net zo sterk zijn als de anderen dus dat legt veel druk op me. Maar als ik zie hoe hij het doet, wil ik ook losgaan en de angst loslaten. Door hem telkens een andere aanpak te zien gebruiken, inspireert mij dus ook als actrice.”

Je had al jaren rollen in films maar merk je dat je met Billions nog meer bekendheid heb gekregen?

MA: “De komedies en films die ik over de loop van de jaren maakte, gaven me een bepaald niveau roem. Maar de roem van deze serie is iets nieuws. Vroeger kwam in New York niemand op me af, maar omdat dit in New York afspeelt vinden juist daar veel mensen leuk. Dat merk ik als ik daar ben. Maar ik vind het leuk dat mensen erop reageren. Het is niet van een niveau dat ik er niet mee om kan gaan of dat het gek wordt. Dus voor nu is het allemaal prima.”

Billions

Binge je zelf ook wel eens een serie?

MA: “Jazeker, ik heb soms ineens tijd omhanden. In een gewone week als mijn zoontje eindelijk slaapt kan ik mijn ogen niet openhouden en heb ik geen tijd. Dus het is echt als ik ineens tijd voor mezelf over heb, zoals wanneer ik op locatie bezig ben en een paar uur heb dan binge ik zoveel mogelijk.”

Welke series zou je aanraden?
MA: “This is Us waar ik gek op ben. Ik vond The Night Of ook amazing. Die serie met John Turturro was echt een van de beste series die recent is verschenen. Verder kijk ik vooral kinderseries vanwege mijn zoontje.”

Beeld: Jeff Neumann/SHOWTIME


© Alles over Series

Lees ook