Monte-Carlo Television Festival: ‘Absentia’

Het Festival de Télévision de Monte-Carlo vormt jaarlijks het meest prestigieuze platform voor tv- series om gelanceerd te worden, of om nieuwe seizoenen te promoten. Dit jaar hebben ze als opening een wel heel bijzondere serie met grote namen, namelijk het spannende Absentia.


Absentia gaat over een FBI agente die tijdens de jacht op één van de meest beruchte seriemoordenaars in Boston komt te verdwijnen.Zes jaar verstrijken en de FBI verklaart haar dood. Maar dan wordt ze plots teruggevonden in een huisje in het bos. Ze leeft nog maar leven en heeft geen enkele herinnering die kan verklaren wat er de voorbije jaren is gebeurd.Op het ogenblik dat de vrouw terug huiswaarts keert komt ze er achter dat haar voormalige man opnieuw is getrouwd waarna haar zoon is opgevoed door de nieuwe stiefmoeder. De agente wordt eigenlijk meteen opnieuw opgeslokt door haar vroegere werk en komt terecht in een web van nieuwe moorden.

De hoofdrollen van de serie worden gespeeld door Stana Katic, die we kennen uit de serie Castle en Patrick Heusinger, die speelde in Jack Reacher: Never Go Back en in de tv- serie Girlfriends’ Guide to Divorce. De twee zijn perfect gecast in hun rollen en hebben onderling een goede chemie. De eerste aflevering bij de opening smaakte al meteen naar meer dus het wordt afwachten wanneer de serie in Nederland te zien zal zijn.


© Alles over Series

Lees ook