Andy Serkis ziet geen rol voor zichzelf in ‘LOTR’- serie

LOTR- serie

Een van de grootste blikvangers in de The Lord of the Rings – films vormde het personage Gollum, ook wel Smeagol. Deze werd in de franchise neergezet door Andy Serkis. Met een nieuwe serie rond Lord of the Rings in de maak zou je misschien denken dat Serkis daar wellicht ook in op zou willen duiken. Maar dat is niet het geval.

De Engelse acteur gelooft wel in het concept van de prequel LOTR- serie, maar ziet daarin geen rol voor zichzelf weggelegd. ‘’Oh god, ik heb helemaal geen idee waar het eigenlijk over gaat. Het klinkt ongelooflijk hoor, maar ik zie geen rol voor mij. Het is volgens mij een hele frisse, nieuwe benadering van het concept en ik kan me niet voorstellen dat ik daar nog bij in de buurt kom’’, vertelde Serkis.

Serkis denkt ook dat men inmiddels wel genoeg heeft gezien van Smeagol en dat alles wel zo’n beetje de revue heeft gepasseerd. Het verhaal van Smeagol met zijn obsessie voor de ring en uiteindelijk zelfs eventuele dood was al een groot onderdeel in de films van Lord of the Rings. Als het aan de Engelsman ligt blijft het erbij. Daarnaast zou hij tot op heden ook nog niet gevraagd zijn terug te keren. Het is nog maar de vraag welke sterren wel terugkeren in de prequel-serie, die zou moeten gaan over de tijd voorafgaand aan de films.Zo is Sean Astin wel nieuwsgierig naar het nieuwe format van de LOTR- serie, terwijl John Rys Davies openlijk aangaf niet onder de indruk te zijn. En Ian McKellen gaf aan best terug te willen keren als Gandalf. De verwachting is dat er nog wel meer bekend gemaakt zal worden over het concept voordat de opnames van start gaan.

Geschreven door: Rick van de Lustgraaf
Beeld: Digital Spy


© Alles over Series

Lees ook