Amazon gaat tv-serie van ‘The Lord Of The Rings’ maken

The Lord Of The Rings serie

De geruchten circuleerden al enkele weken, en Amazon heeft het nu ook bevestigd: er komt een The Lord of the Rings serie!
Amazon heeft daarmee concurrenten HBO en Netflix afgetroefd, die eveneens met Tolkien Estate in gesprek waren over een tv-serie gebaseerd op de populaire fantasyreeks van schrijver J.R.R. Tolkien en Peter Jacksons verfilmingen.

Amazon zou een bedrag van ruim 215 miljoen euro hebben betaald om een aantal seizoenen van The Lord Of The Rings te mogen maken. Er kunnen eventueel nog spin-offs bijkomen voor meer uitstapjes naar Midden-Aarde. Het gaat bij de 215 miljoen euro puur om de wereldwijde rechten; de kosten voor de ontwikkeling, productie en acteurs komen daar nog bovenop.

Amazon heeft laten weten dat de serie ‘nieuwe verhaallijnen zal verkennen die voorafgaan aan The Fellowship of the Ring’. Dat doet natuurlijk vermoeden dat er aspecten in de reeks zullen voorkomen uit The Hobbit, dat zich afspeelt vóór The Lord of the Rings-trilogie en ook door Tolkien werd geschreven.De serie zal exclusief te zien zijn op het streamingplatform van Amazon: Amazon Prime. Daar zijn ze ook blij met hun keuze: “We vinden het fantastisch dat Amazon met zijn jarenlange betrokkenheid bij de literatuur, de thuis zal zijn voor de eerste televisiereeks van The Lord of the Rings.”

Wie er in te zien zullen zijn en wanneer we deze The Lord Of The Rings serie mogen verwachten, is nog niet bekend gemaakt. Maar dit wordt huge!


© Alles over Series

Lees ook