Amazon gaat een miljard dollar uitgeven aan sci-fi serie

The Three-Body Problem

Als je dacht dat Amazon veel geld gaat uitgeven aan de productie van de aankomende Lord of the Rings serie, wacht tot je ziet wat ze uittrekken voor de verfilming van de Chinese sciencefiction trilogie The Three-Body Problem. De filmrechten en productie van drie seizoenen zullen oplopen tot 1 miljard dollar.

De gevierde trilogie heet eigenlijk Rememberance of Earth’s Past, maar wordt in China bij de titel van het eerste boek genoemd: The Three-Body Problem. De andere twee delen heten The Dark Forest en Death’s End. In dit epische verhaal maken verschillende wetenschappelijke fracties zich op voor een buitenaardse invasie die decennia in de toekomst ligt. Ook buiten China winnen de boeken aan populariteit. De schrijver, Liu Cixin, won een Hugo Award met het eerste boek, een internationale prijs die elk jaar wordt uitgereikt voor de beste sciencefiction- of fantasyverhalen. Ook hebben onder meer Barack Obama en George RR Martin de boekenreeks geprezen.

Veel producenten hebben geprobeerd het succes van de HBO-serie Game of Thrones te evenaren. The Three-Body Problem kan wellicht een een waardige rivaal worden. Ze steken er in ieder geval genoeg geld in om het een kans te geven iets moois te worden.Geschreven door: Rosa Boland
Beeld: Amazon


© Alles over Series

Lees ook