Waarom The Boys een topserie is

The Boys een topserie

Wat zou er gebeuren als superhelden zo populair als beroemdheden zijn en compleet misbruik maken van hun macht? Dat laat de serie The Boys (sinds 2019 op Prime Video) zien op een manier waardoor je nooit meer hetzelfde zal kijken naar superhelden. Het is een onwijs goede serie, maar gek genoeg lang niet zo populair als het verdient te zijn. Daar mag best verandering in komen. Hier volgen daarom een aantal redenen waarom The Boys een topserie is!

WraakHughie (gespeeld door Jack Quaid) leeft een doodnormaal leven, tot op een dag A-train door zijn vriendin rent en haar dus vermoord. Hughie wil wraak nemen en wordt zo gerekruteerd door Billy Butcher (Karl Urban). Billy heeft hetzelfde doel voor ogen: superhelden vernietigen. Billy gerekruteerd ook Frenchie (Tomer Capon) en Mother’s Milk (Laz Alonso), kennissen uit zijn tijd als CIA-agent, en zo is de groep The Boys compleet. Althans, dat dachten ze. Tijdens een missie om informatie te achterhalen over de superhelden komen The Boys een meisje in een kooi tegen die ze bevrijden met het idee dat zij een slachtoffer is. Niets blijkt minder waar, want ze blijkt superkrachten te hebben die ze inzet om iedereen te vermoorden die in haar weg staat.

Corrupte superhelden

De superheldengroep The Seven maakt redt levens, maakt films, merch en wordt door iedereen op straat herkent. Met het gezicht van een filmster en de superkrachten van een god, is Homelander de grootste superheld ter wereld, en de leider van The Seven. Verder bestaat de groep uit A-train, de snelste man ter wereld, Black Noir, een supersterke ninja, The Deep, hij kan onder water zwemmen en met zeewezens praten, Queen Maeve, krijger en ultiem rolmodel voor meisjes, Translucent, de onzichtbare held, en Starlight, girl next door die kan vliegen en verblindend licht kan afschieten met haar handen. Starlight wil al haar hele leven bij The Seven horen, maar krijg daar onwijs spijt van zodra het haar lukt. Ze komt er al snel achter dat The Seven niet draait om levens redden, maar om geld en macht.

Door een samenloop van evenementen leren Starlight en Hughie elkaar kennen en zo vormt Starlight een samenwerking met The Boys. Samen willen ze er alles aan doen om The Seven van hun troon te stoten.

Realistisch

Wat The Boys een topserie maakt, is hoe anders het is dan andere superhelden-series. Het heeft een realistische insteek. Hoe deze serie laat zien welke invloed superhelden hebben op de wereld, zou heel goed kunnen zijn hoe het er echt aan toe gaat. Het is tenslotte heel makkelijk op macht te hebben op gewone mensen wanneer je laserstralen uit je ogen kunt schieten en een heel dorp kan afbranden met een vingerknip. The Seven heeft ook nog eens een sterke mediastrategie en windt daarmee heel het volk om hun vinger. The Seven wordt geportretteerd als politici die propaganda verspreiden, waardoor je als kijker heel veel gelijkenissen ziet met machtige mensen in de echte wereld. Het is verfrissend om superhelden als slechte mensen te zien in plaats van heilige wezens die alleen maar hun morele kompas volgen.

Veel kijkplezier

Tot nu toe zijn er twee seizoenen van The Boys te zien, maar een derde seizoen is al bevestigd. Beide seizoenen bestaan uit acht afleveringen van elk een uur. Aan het einde van elke aflevering vraag je je af wat voor gekkigheid er nog meer kan gebeuren, je móét dus wel verder kijken. Het is de ideale serie om de hele nacht door te bingen en geeft je zowel actie, comedy als romantiek. Voor iedereen wat wils dus. Wacht niet langer en bekijk de The Boys op Amazon Prime Video!

Geschreven door: Daniela van der Lubbe
Beeld: Amazon Prime


© Alles over Series

Lees ook