‘Demimonde’ van J.J. Abrams officieel naar HBO

de serie Demimonde

Een paar weken terug werd bekend dat Apple en HBO allebei boden op de nieuwe serie van Lost bedenker en The Force Awakens regisseur J.J. Abrams. En HBO heeft daarin gewonnen! HBO bestelde van de serie Demimonde meteen een volledig seizoen.

Het wordt voor Abrams de eerste serie die hij geheel heeft gecreëerd en geschreven sinds Fringe in 2008. Het is nog niet duidelijk of hij de serie ook zal regisseren. Het is niet natuurlijk niet gek als hij daar geen tijd voor heeft, aangezien hij zich ook moet bezighouden met een kleine franchise genaamd Star Wars.Het Abrams-drama gaat over een gezin – bestaande uit een moeder die werkt als een wetenschapper, haar man en hun jonge dochter – die allemaal een vreselijk auto-ongeluk meemaken. Nadat de moeder in een coma belandt, neemt haar dochter een kijkje in de experimenten die moeder in de kelder uitvoerde. Zo komt ze onverwachts terecht in een ander land dat verwikkeld is in een strijd tegen een monsterlijke, onderdrukkende kracht. Haar vader volgt haar vervolgens naar deze nieuwe wereld.HBO omschreef de serie van J.J. Abrams als een epische sci-fi drama. Hoewel Apple voor de serie Demimonde achter het net viste, laat het wel zien dat ze serieus zijn om goede content te proberen te verkrijgen. Het zal interessant zijn om te zien welke series ze wel gaan ontwikkelen en of ze een serieuze concurrent zullen worden van Netflix en HBO.

Beeld: Cult of Mac


© Alles over Series

Lees ook