Geen ‘Lost’ remake op de horizon

Lost revival

Hoewel er veel oude series een reboot krijgen zoals Will & Grace en binnenkort Roseanne, hoeven we dat niet te verwachten bij Lost. Een reboot zou wel zijn overwogen, maar wordt geen werk van gemaakt bij ABC om een Lost revival op te zetten.


Lost ging over een aantal mensen die na een vliegtuigcrash stranden op een mysterieus tropisch eiland. In iedere aflevering zagen we het leven van één van de personages voorafgaand aan het vliegtuigongeluk, of een vooruitblik op het leven na het eiland. Vanaf seizoen 6 kregen we ook flash sideways, waarin werd weergegeven hoe het leven zou zijn verlopen als het vliegtuig nooit neer was gestort.

Dat er een Lost revival zou komen, werd gevoed door de producent Carlton Cuse, die zelf aangaf open te staan voor ideeën om weer in het Lost- universum te duiken. Maar deze plannen zijn dus na overleg niet verder gekomen.Baas bij ABC Channing Dungey gaf aan dat het niet verder is gekomen dan theoretisch kijken of er mogelijkheden waren.”We hebben hierover geen officiële discussies gehad. Het is iets dat op een lijst staat van: Zou dat niet geweldig zijn als ... maar op dit moment is het nog niet meer dan dat.”

Hoewel Lost een geweldige serie was als je erin zat, weet ik niet of fans echt op een reboot zitten te wachten. De initiële serie was al zo intens en de pay-off aan het einde was voor velen toch best teleurstellend. Tel daarbij op dat makers later in interviews aangaven maar wat te zijn gaan verzinnen na het succes van de pilot, waardoor een run van de serie misschien wel voldoende was…

Beeld: ABC


© Alles over Series

Lees ook