Peter Jackson gaat ‘Lord of the Rings’ serie wellicht produceren

Lord of the Rings serie

Goed nieuws voor de liefhebbers van de Lord of the Rings verfilmingen- de regisseur en producent van die films zal wellicht ook betrokken zijn bij de The Lord of the Rings– serie die momenteel door Amazon wordt ontwikkeld.

Peter Jackson heeft een optie om als uitvoerend producent mee te werken en volgens The Hollywood Reporter zijn er momenteel gesprekken om te proberen de regisseur over te halen. Dat is alleen mogelijk nu Christopher Tolkien in november 2017 zich heeft teruggetrokken uit het beheer van Tolkiens nalatenschap. En zoals Middle Earth-fans maar al te goed weten, veracht Tolkien Jackson. Hij weigert met hem samen te werken aan een LOTR– gerelateerd project omdat Jackson de neiging had om af te wijken van de boeken. Maar nu hij zich heeft teruggetrokken, heeft Amazon weer de mogelijkheid om Jackson te strikken.

Wat weten we nog meer over The Lord of the Rings? Volgens berichten gaat de serie een miljard dollar kosten. Eerder werden de kosten op 500 miljoen dollar geschat dus de budget prognose is hiermee verdubbeld. Volgens de deal moet de serie binnen twee jaar met de productie beginnen en Amazon heeft aangegeven minimaal 5 seizoenen te maken. Het was dit deel van wat Amazon bood, dat ervoor zorgde dat ze de deal binnensleepten.Behalve het kostenplaatje van The Lord of the Rings serie, is ook al bekend dat de verhaallijn zich zal afspelen voorafgaand aan de eerste The Lord of the Rings– film.

Beeld: The Lord of the Rings


© Alles over Series

Lees ook