Serie ‘Lord of the Rings’ mogelijk in 2021 in première

Lord of the Rings serie

Amazon Studios heeft aangekondigd dat de Lord of the Rings serie mogelijk in het jaar 2021 in première gaat. Het verhaal van de serie is op dit moment nog in de maak, maar het belooft de meest ambitieuze (en dure) serie van Amazon ooit te worden.

Eerdere berichten gaven aan dat de serie, gebaseerd op de boeken van J.R.R. Tolkien, minstens 500 miljoen dollar zou kunnen gaan kosten. De serie zal zich gaan afspelen in de tijd voor ‘The Fellowship of the Ring’, de eerste Lord of the Rings film.De baas van Amazon Studios, Jennifer Saike, heeft bevestigd dat de geliefde karakters uit de Lord of the Rings– films terugkeren in de serie. Er gaan geruchten dat er een jongere versie van Aragorn te zien is. Echter, al deze berichten zijn nog niet officieel. Het is onbekend hoe lang het nog duurt voor de serie klaar is om in première te gaan. Saike heeft in ieder geval aangegeven dat de serie binnen drie jaar op Amazon van start zal gaan.

De deal rondom de serie Lord of the Rings is nog niet zo lang rond, Amazon is dus nog niet begonnen met het filmen zelf. Jennifer Saike zegt dat de serie ‘groots en verslavend’ wordt en is op dit moment zijn verschillende groepen schrijvers voor de serie aan het benaderen.

Hoewel Peter Jackson onlangs heeft aangegeven dat hij niets met de serievorm van Lord of the Rings te maken heeft, sluit Saike zijn betrokkenheid niet uit. Saike zegt dat de twee hebben gepraat over de mogelijkheden. Wel stelt ze dat zij en Jackson er ‘nog niet helemaal uit zijn’ wat Jacksons rol wordt binnen de serie. Dit zou kunnen betekenen dat Peter Jackson wellicht weer op reis naar Middle-Earth gaat in de nabije toekomst. Naar alle waarschijnlijkheid zal Jackson niet de regisseur zijn van de serie, maar de producent.

Met de serie Jack Ryan, die in augustus uitkomt, maakt Amazon al grote stappen in het grote-budget-genre. Maar de Lord of the Rings serie lijkt nog veel en veel groter te gaat worden.

Geschreven door: Sofie Bolder


© Alles over Series

Lees ook