5 redenen om Jane the Virgin te kijken

Jane the Virgin op Netflix

Het vijfde seizoen van Jane the Virgin werd recent toegevoegd aan het aanbod van Netflix. Ben je nog niet begonnen aan deze serie maar wel benieuwd naar wat deze zo leuk maakt? Lees hier dan vijf redenen om Jane the Virgin op Netflix te kijken.


De combi van humor en drama
Een van de redenen dat Jane the Virgin zo geslaagd is, is omdat het de juiste balans weet te vinden tussen humor en drama. De verhaallijnen zijn meeslepend en je leeft mee met de personages. Toch zitten er ook een hoop over the top situaties in die weer zorgen voor de humor. Met name Jane’s vader Rogelio zorgt vaak voor de komische noot. De serie is een heruitvinding van het telenovela- genre. En dat zie je terug in onder meer de verteller die de situaties van commentaar voorziet.

Gastrollen
Verschillende bekende gezichten hebben de revue gepasseerd. Zo is er een aflevering met een grote rol van Britney Spears en kwam ook Gloria Estefan langs. Verder hebben ook Kesha, Paulina Rubio, Charro en Justin Hartley uit This is Us een rolletje in de serie.Moeders en dochters
In Jane the Virgin komen verschillende moeder-dochter relaties aan bod. Juist de verschillen daarin zijn interessant en maken de serie zo gelaagd. Allereerst heb je Jane’s band met haar eigen moeder. Daarnaast heb je de band van Jane met haar oma, die voor haar een tweede moeder was. En dan is er ook Jane als moeder nadat haar kind geboren is. Jane The Virgin is het sterkste portret in een serie van de ingewikkelde band tussen moeder en dochter sinds Gilmore Girls.

Leuke acteurs
Een van de redenen dat de serie zo aanslaat, is natuurlijk de perfecte casting. Gina Rodriguez is simpelweg perfect als de slimme, ambitieuze, dromerige Jane. Voor de actrice vormde de rol een doorbraak. Ze mocht er onder meer een Golden Globe voor in ontvangst nemen. Het bijzondere van Rodriguez is ook hoe aandoenlijk en aanstekelijk ze is. Haar vreugdedansjes zijn al een reden om de serie te kijken. Die maken je spontaan vrolijk.

Romantiek
Houd je van romantiek? Dan zit je met deze serie wel goed zowel vanwege Jane’s verschillende love interests en de relatie tussen haar ouders.


© Alles over Series

Lees ook