‘Jane the Virgin’- actrice krijgt rol in ‘Brooklyn Nine-Nine’

Jane the Virgin- actrice

Gina Rodriguez zal te gast zijn in een aflevering van de award-winnende Fox-comedy Brooklyn Nine-Nine. De Jane the Virgin– actrice speelt mogelijk de liefde van Rosa Diaz. Als dit klopt, zou het weer een belangrijke stap voorwaarts zijn voor de vertegenwoordiging van biseksuelen op de televisie.

De serie is op dit moment bezig aan zijn vijfde seizoen. Brooklyn Nine-Nine vertelt het verhaal van de NYPD-detectives in het 99e district van Brooklyn, geleid door Captain Raymond Holt (Andre Braugher). Indrukwekkende acteurs als Fred Armisen, Neil de Grasse Tyson, Maya Rudolph, Nathan Fillion en Bradley Whitford zijn in het verleden al eens te gast geweest in de serie. This Is Us Emmy en Golden Globe winnaar Sterling K. Brown zal later dit seizoen te zien zijn als verdachte in een moordzaak. EW bevestigde dat Rodriguez in één aflevering zal verschijnen.Brooklyn Nine-Nine heeft lovende kritieken en prijzen gekregen voor niet alleen de uitvoeringen, maar ook het vermogen om comedy en serieuze onderwerpen te combineren. De show pakt racisme en de problemen van de LGBT-gemeenschap aan met eerlijkheid, openheid en gevoel voor humor. In een recente aflevering van de serie kwam het personage van Rosa Diaz, gespeeld door Stephanie Beatriz, uit de kast als biseksueel. In de daaropvolgende aflevering had Rosa het nieuws aan haar traditionele ouders verteld. Beide afleveringen werden, met een geweldige uitvoering van Beatriz, op een zeer realistische en gevoelige manier afgehandeld. De afleveringen werden erg op prijs gesteld door de fans van Brooklyn Nine-Nine.

Volgens EW bestaat er de kans dat Rodriguez in Brooklyn Nine-Nine verschijnt om de vriendin van Rosa te spelen. Geen details over de rol van Rodriguez werden bevestigd, maar ze had op Twitter haar interesse getoond voor deze rol. Biseksuele karakters op televisie zijn zeldzaam en biseksuele Latina-personages zijn zelfs nog zeldzamer. Het is een goed begin, maar eigenlijk zou Brooklyn Nine-Nine hier niet de last van moeten dragen.

Het is een geweldig jaar geweest voor Rodriguez. Naast het voortzetten van haar hoofdrol in Jane the Virgin regisseerde ze dit seizoen ook haar eerste aflevering. Ze speelde de hoofdrol in de thriller Annihilation. Ook zal ze schitteren in de romantische Netflix’s komedie Someone Great.

Geschreven door: Judith Visser
Beeld: The CW Network


© Alles over Series

Lees ook