Recensie: Jane the Virgin seizoen 1

Jane The Virgin volgt de verrassende en onvoorziene gebeurtenissen in het leven van Jane Villanueva. Jane (gespeeld door Gina Rodriguez). Zij is een 23-jarige hard werkende, religieuze Zuid-Amerikaanse meid, met een vaste vriend met wie ze wil trouwen. Pas dan wil ze eigenlijk seks hebben, al twijfelt ze de laatste tijd wel steeds vaker erover om niet langer te wachten. Maar bij een bezoek aan de dokter, wordt ze per ongeluk kunstmatige geïnsemineerd. En dan blijkt ze zwanger.

De vader van de baby blijkt Rafael, een knappe jongen met veel geld, waar Jane vroeger een crush op had. Hij is nu de eigenaar van het hotel waar Jane werkt, dus ze blijkt zwanger te zijn van de baas. Haar vriendje weet niet zo goed wat hij met de situatie aan moet en wordt jaloers. Zeker als Rafael oog begint te krijgen voor Jane en haar belooft dat zijn playboy dagen achter hem liggen.

Jane woont ondertussen met haar moeder en oma in huis. Wie haar vader is weet ze niet, want dat heeft haar moeder geheim gehouden. Maar dan verschijnt Jane’s vader toch weer op het toneel en blijkt hij niemand minder te zijn dan een superpopulaire Latino soapacteur. Laat Jane die serie nu altijd kijken. Een relatie opbouwen met een vader die je nooit hebt gekend, is niet makkelijk. Maar Jane is een sterke jonge meid, die op de een of andere manier in alle gekte trouw blijft aan zichzelf.Jane the Virgin seizoen 1 is in werkelijk elk opzicht geslaagd. De casting is fantastisch en de manier waarop de Zuid Amerikaanse soapwereld is met Amerikaanse series, maakt het tot een uniek kijkgenot. Zo wordt er regelmatig Spaans gepraat, iets dat uiteraard wordt ondertiteld. Soms zijn de verhaallijnen en personages over de top, maar de kern blijft altijd integer en soms zelf emotioneel. Na het zien van seizoen 1 wil je maar een ding; dat seizoen 2 maar snel mag beginnen.

Voor wie de serie nog niet heeft gezien, is deze DVD een echte aanrader. Maar het is met de feestdagen ook een uiterst geslaagd cadeau om iemand te geven. Sommige boxsets zijn een hit or miss als het gaat om of iemand het wel leuk zal vinden. Jane the Virgin is echter zo toegankelijk en tegelijkertijd uniek dat het echt voor iedereen een leuke serie vormt om te kijken en verslaafd aan te raken.


© Alles over Series

Lees ook