Herfst binge tip: ‘Better Call Saul’

nieuwe seizoen van Better Call Saul

Het nieuwe seizoen van Better Call Saul is in premiere gegaan. Daarom vormt de hersfst het ideale moment om deze fantastische serie te bingen.

Better Call Saul is een spin-off/prequel van Breaking Bad. Die serie hoef je echter niet gezien te hebben om Better Call Saul te kunnen volgen. Dat Breaking Bad een absolute aanrader is, dat staat buiten kijf, maar dat is iets voor een ander artikel. Wie Breaking Bad wel heeft gezien zal mogelijk bepaalde personages herkennen.

Hoewel Better Call Saul zich afspeelt in het zelfde fictieve universum als Breaking Bad zijn er toch verschillen in de serie. Zo is Better Call Saul een stuk minder duister dan zijn voorganger. De serie is grappiger en meer een drama serie dan Breaking Bad.Het is echter geen soap en je zal ook niet dubbel liggen van het lachen, maar een grinnik op zijn tijd is zeker niet vreemd. De eerste 5 minuten van de serie zijn een epiloog van Breaking Bad, maar die kun je op Netflix met gemak doorspoelen.

Als je hem wel kijkt is het handig om dit te weten. Jimmy McGill (de hoofdpersoon van de serie) is na de gebeurtenissen van Breaking Bad naar Omaha, Nebraska verhuist waar hij onder de naam Gene werkt bij een Cinnabon. Een Amerikaanse keten van kaneelbroodjes-winkels.

De serie gaat dus over Jimmy McGill. Aan het begin van de serie is hij een public defender, een advocaat die mensen verdedigt die dat zelf niet kunnen betalen. Hij woont achterin een Vietnamese nagelsalon en zorgt voor zijn oudere broer. Chuck Een succesvol advocaat die lijdt aan elektrohypersensitiviteit, een overgevoeligheid voor elektrische straling en dus zijn huis niet verlaat.

Slippin Jimmy

Jimmy McGill zo wordt al snel duidelijk is niet iemand met schone handen. Hij is geen meestercrimineel of iets dergelijks, meer iemand die vaak kiest voor de niet altijd legale kortere weg. Meestal doet hij dat om zijn zin te krijgen of om klanten binnen te halen. Via flashbacks wordt duidelijk dat Jimmy altijd al zo was. Mensen oplichten om snel geld te verdienen was hem niet vreemd. En zelfs nadat hij advocaat is geworden bezit hij dat trekje nog steeds.

Naarmate de serie vordert wordt Jimmy McGill steeds meer Saul Goodman, de advocaat die met een been in de onderwereld staat. Voor Breaking Bad fans is de serie interessant omdat je ziet hoe een bekend personage wordt wie hij is in die serie.

Voor alle andere kijkers is Better Call Saul een ongelofelijk goed gemaakte tv-serie over een man met een goed hart, die zich toch altijd in de nesten weet te werken. Het begin van de serie is ietwat traag, maar er zit een stijgende lijn in.

Better Call Saul is een ideale serie om tijdens deze zwoele zomeravonden te kijken. De serie heeft humor, drama en boeit van begin tot eind. En wie  Saul is? Om dat te snappen moet je gewoon de serie kijken.

Geschreven door:Max van der Heijden


© Alles over Series

Lees ook