Recap ‘De Luizenmoeder’ aflevering 6: ‘Speciaal knuffelen’

Recap De Luizenmoeder

Lentekriebels, dat was het thema van de aflevering van De Luizenmoeder van deze week. Zoals altijd werd daar weer een humoristische draai aan gegeven. Het ging namelijk over seksuele voorlichting, in groep drie, want ja volgens Ank en Anton begint het allemaal daar al.

Deze week begon de aflevering dus bij de seksuele voorlichting van Ank. Of hoe Ank het noemt: voorlichting over speciaal knuffelen. Waarbij twee mensen die elkaar heel lief vinden in hun ‘blootje’ op elkaar gaan liggen. ‘Het stuifmeel van de bloem van de ene plant, komt terecht op de grote stamper van de andere plant. De grote stamper bevrucht de eicel en dan groeit er een nieuw babyplantje.’ Maar niet iedereen vindt het een goed idee om al in groep drie voorlichting te geven. De moeder van Isa, Ursula, ging stampvoetend naar Anton. Maledieve was namelijk bloot op haar dochter Isa gaan liggen, door de les van Ank. Ze vindt dat haar dochter is aangerand.

Anton besluit daarom eens te gaan praten met Ank, maar dan wel op de Antonmanier. Hij vertelt haar dat er een meisje is ‘aangerand’ naar aanleiding van haar les. Ank had al verwacht dat er klachten zouden komen, maar vindt het volkomen normaal dat meisjes op die leeftijd dat doen. Dingen ontdekken hoort bij die leeftijd vindt ze. En die moeder van Isa? Dat is maar een zeikwijf, ze zou eens goed uit elkaar getrokken moeten worden. Of zoals Ank dat zegt: ‘Geneukt worden, van het werkwoord neuken.’ Waarop Anton verslagen het lokaal weer verlaat.Ook Hannah, de moeder van Floor, staat weer op het schoolplein. Ze heeft zich namelijk aangemeld voor het groene vingeren: zaadjes planten op het schoolplein met de conciërge Volkert. Als dan ineens haar ex-man Pieter aankomt met Floor en vertelt dat zijn relatie voorbij is, schrikt ze. Pieter biedt aan om voor haar te gaan groene vingeren, maar dat wil Hannah niet. Later probeert hij het nog een keer, maar Volkert laat hem niet helpen, ook al zijn er veel ouders die niet zijn komen opdagen. Hij had zich gewoon moeten intekenen. Later in de aflevering komt Pieter toch nog helpen, waarbij hij door zijn rug gaat en Volkert hem vol in zijn gezicht slaat omdat hij Volkert continue aan het treiteren was. Heel gezellig dus.

Ondertussen in de lerarenkamer: ‘Wat heb ik nou gehoord hebben er twee kleuters liggen neuken?’ Waarop Ank de situatie probeert uit te leggen: ‘Nee er zijn twee meisjes uit mijn klas naakt op elkaar gaan liggen en nou is Anton in paniek.’ Anton probeert een overleg te houden over hoe het nu verder moet met de voorlichting. Pik en kut, penis en vagina of voorbibs en pielemuis? Hij vindt het belangrijk dat er één lijn wordt getrokken. Uiteindelijk komt Nancy met het voorstel om het Poenie en Tollie te noemen en daar gaat iedereen mee akkoord. Behalve Pjotr, de directeur van de overkoepeling. Hij vindt dat Anton het voorlichtingspakket maar moet kopen, want dat deden de andere scholen ook. Al is Anton het daar niet helemaal mee eens, hij vindt het pakket te duur. Het kost namelijk wel 30 euro.

En daar zit ook de verrassing van de aflevering. Nancy draagt namelijk de hele tijd al een andere outfit dan ze normaal zou doen. Anton denkt dat ze dat voor hem heeft aangetrokken, maar niets is minder waar. Ze heeft namelijk een afspraakje met Pjotr. Dit wordt duidelijk als Nancy haar tas komt ophalen en ze Pjotr een kus geeft, terwijl ze bij Anton in zijn kamer staan. Ze laten Anton verbaasd achter.

Aan het einde van de aflevering wil Ank nog even praten met de ouders van Maledieve en Isa. Ze legt uit dat Maledieve en Isa het spelen allebei leuk vonden en er dus geen reden is voor paniek. Tenminste, niet bij de ouders van Maledieve en Isa. Wel bij de jongen die gilt op de wc. Zijn Pielemuis zit namelijk tussen de rits van zijn broek. En hoe kan het ook anders, daar is Volkert weer. Hij lost het op, Ank geeft hem een compliment en hij omhelst haar. De paniek die in de hele aflevering aanwezig is, was nu voorbij.

En daarmee is de aflevering weer voorbij en is het een hele week wachten op de volgende. Dan zijn we ook weer van de partij met een nieuwe Recap!

Geschreven door: Charlotte van de Kant
Beeld: NPO3


© Alles over Series

Lees ook