Nieuw seizoen ‘Gomorra’ breekt kijkcijferrecords in Italië

Gomorra

Na de desastreuze uitschakeling van het Italiaanse voetbalelftal voor het WK, moesten de Italianen nodig hun zinnen verzetten. Gelukkig kon de première van seizoen 3 van Gomorra hun daar een handje bij helpen.

Het nieuwe seizoen van de Italiaanse maffiaserie is knallend van start gegaan. Bij de première keken meer dan een miljoen Italianen naar de successerie van Sky. Ter vergelijking: naar de première van het zevende seizoen van Game of Thrones keken er ‘slechts’ 572,000 Italianen… In Nederland is de serie overigens ook net verschenen op Lumièreseries.De serie speelt zich grotendeels af in hetzelfde werkgebied als de echte Camorra: in de Italiaanse havenstad Napels. Maar er zijn ook al uitstapjes gemaakt naar Spanje en Honduras. Gomorra laat de grauwe realiteit van het maffialeven zien: van koelbloedige liquidaties tot bittere machtstwisten. Dit alles wordt verpakt in spannende verhaallijnen en dramatische ontknopingen.

Spektakel

Dat er zo massaal gekeken werd naar de première is niet zo gek. De liefhebbers wachten namelijk alweer een poosje op seizoen 3 en het belooft bovendien een groot spektakel te worden. Het vorige seizoen eindigde in een klassieke cliffhanger en de onrust tussen de clans werd steeds groter. Nu lijkt het wantrouwen tussen de families te ontaarden in een totale oorlog. Eentje die de machtsverhoudingen in de Napolitaanse buitenwijken flink op zijn kop kan zetten.

Zelf kijken

Ben je benieuwd of seizoen 3 van Gomorra net zoveel indruk op jou maakt als op de Italianen, doe dan mee aan de prijsvraag van Alles over Series. Hiermee maak je kans op een voucher waarmee je de serie online kunt bekijken.

Geschreven door Carlo Doodeman
Beeld: Netflix

 


© Alles over Series

Lees ook