‘Peaky Blinders’ krijgt in ieder geval een vijfde seizoen

Peaky Blinders seizoen 4

Het vierde seizoen van de serie Peaky Blinders is afgelopen week op de BBC van start gegaan, en fans kunnen voorlopig nog uitkijken naar meer afleveringen. De serie krijgt namelijk sowieso een vijfde seizoen. Daarmee was het de bedoeling om af te sluiten, maar er zou wel eens een nog langer vervolg aan kunnen worden gegeven.

“Het was altijd de bedoeling om te stoppen na het vijfde seizoen,” zei bedenker Steven Knight tegen Deadline. “Maar het momentum van de serie en de liefde ervoor lijkt exponentieel te groeien en het zorgt ervoor dat we goed nadenken voor we een definitief besluit gaan nemen.”De opening van Peaky Blinders seizoen 4 werd op de BBC massaal gekeken, waardoor duidelijk is dat men nog lang niet genoeg heeft van de Shelby- familieperikelen. In het nieuwe seizoen is Thomas Shelby zijn familie beu en houdt hij er ver van zijn geliefde Birmingham een hedonistisch leven op na. Maar als hij hoort dat zijn familie uitgeroeid dreigt te gaan worden, keert hij terug naar Birmingham om ze hiervan te behoeden. Een epic showdown volgt daarop.

Uiteraard zijn bekende gezichten weer van de partij zoals Cillian Murphy en is ook Tom Hardy weer te zien in een bijrol. Maar er zijn ook nieuwe personages toegevoegd aan de cast van het nieuwe seizoen. Zo speelt Adrien Brody maffia- figuur Luca Changretta en is Game of Thrones- acteur Aidan Gillen te zien als een zigeuner genaamd Aberama Gold.

De serie kreeg ook meteen een releasedatum door voor de Amerikaanse Netflix. Vanaf 21 december is Peaky Blinders seizoen 4 daar te zien op Netflix. Wanneer dat bij ons beschikbaar zal worden gesteld, is nog niet bekend. Hopelijk kunnen we ook voor kerst beginnen met kijken via de streamingservice.


© Alles over Series

Lees ook