‘Criminal Minds’ seizoen 13 gaat vanavond van start op Veronica

Criminal Minds seizoen 13

Vanavond is het zover en kunnen we kijken naar de start van Criminal Minds seizoen 13 op Veronica. Maar hoe zat het ook alweer in de seizoensfinale van seizoen 12? En wat kunnen we verwachten van de BAU?

De laatste afleveringen van seizoen 12 stonden in het teken van Spencer Reid die in de gevangenis belandde nadat seriemoordenaar Peter Lewis bijgenaamd Scratch dat voor elkaar wist te krijgen met behulp van een andere psychopaat die Spencer jaren eerder achter tralies had doen belanden. Aan het einde van seizoen 12 kwam Spencer vrij, maar had de tijd in de gevangenis wel zijn sporen nagelaten. Spencer zou PTSS hebben en moest het rustig aan gaan doen.

Verder zagen we hoe de hele BAU aan het einde van de laatste aflevering in de val werd gelokt. We zagen een aantal wagens van de weg vliegen en op elkaar inrijden dus het is niet zeker wat daar is gebeurd. Meestal legt er bij zoiets een van de leden het loodje; meestal iemand die er voor die aflevering bij is gekomen. In dit geval kan je ervan uitgaan dat de persoon die het niet gaat overleven Stephen Walker is aangezien er een paar maanden terug werd aangekondigd dat hij niet meer te zien zou zijn in Criminal Minds.Ook Thomas Gibson als Hotch zal niet terugkeren in het nieuwe seizoen. Hij werd vorig jaar ontslagen nadat hij een van de schrijvers van de serie zou hebben geschopt. Op houterige manier werd zijn plotselinge verdwijning verklaart; hij moest het witness protection programma in met zijn zoon omdat hij bedreigd was door Scratch. En het lijkt er niet op dat Hotch terug zal keren.

Er wordt wel een nieuw personage geïntroduceerd: Daniel Henney (gespeeld door Matt Simmons). Zijn personage is een bekende voor liefhebbers van de spin-off van Criminal Minds: Beyond Borders. Na het cancellen van deze spin-off werd hij dit seizoen aan de cast van Criminal Minds toegevoegd.

In de eerste aflevering staat Scratch opnieuw centraal en gijzelt hij een van de teamleden. Hopelijk kunnen ze hiermee dan eindelijk de Scratch verhaallijn gaan afsluiten want die gaat nu wel erg lang door en is wel erg ongeloofwaardig. Al die afleveringen rond Spencer in de gevangenis waren loeisaai dus het is tijd dat ze bij het BAU weer doen waar ze goed in zijn; nieuwe zaken aannemen en deze door hun profiling skills oplossen. Lees hier morgen onze recap van de eerste aflevering!

Criminal Minds seizoen 13 gaat op zaterdag 21 oktober om 21.00 van start op Veronica.


© Alles over Series

Lees ook