Wat kunnen we verwachten van Mocro Maffia seizoen 3?

Mocro Maffia seizoen 3

Vrijdag 29 januari komt het derde seizoen van Mocro Maffia online op Videoland. Nog geen jaar hebben we moeten wachten op het nieuwe seizoen, maar het werd zeker tijd. Ze hebben ons aan het einde van seizoen 2 in spanning achtergelaten en de korte trailer op Videoland beloofd veel goeds! Hier volgt een terugblik op het laatste seizoen en wat we kunnen verwachten van seizoen 3.

Het tweede seizoen was het best bekeken seizoen en de dood lag altijd op de loer. Ik neem jullie even mee terug, er zijn natuurlijk twee kampen, het kamp van Romano Tevreden en het kamp van Paus. Zij zijn ooit samen gestart in deze drugswereld, maar door een ruzie apart aan de slag gegaan en concurrenten geworden.We zien dat Romano ontsnapt uit de gevangenis en samen met Potlood vlucht naar Spanje. In Nederland nemen Adil en Gladde de zaken van hem over. Gladde heeft ondertussen veel intiem contact met Celine, de vrouw van Romano, en dat wordt hem niet in dank afgenomen. Hij wordt vermoord door Eiffel met “de groeten van Romano”. Muis, het neefje van Adil, werkt zichzelf flink in de nesten en wordt in de laatste aflevering geëxecuteerd door Tatta, dus Muis gaan we helaas niet meer terugzien in het nieuwe seizoen. Zijn oom, Adil, wil hem redden, maar wordt opgepakt door de politie. Romano zien we op het laatst Spanje verlaten en de boot nemen naar Paramaribo.

Aan de andere kant zagen we dat Paus zijn vrouw omkwam bij een aanslag, gepleegd door Potlood en hij wil wraak. Samen met Tatta probeert hij Romano en Potlood te vinden. Ondertussen proberen zij een deal sluiten met een Colombiaanse cokehandelaarster om coke uit Zuid-Amerika te smokkelen. Mo ‘De Show’, de dealer van Paus, heeft een band opgebouwd met journalist Rein de Waard. Rein doet onderzoek naar de mocromaffia en dat wordt ook zijn dood. Mo heeft daarnaast ook gepraat met journalist Matthijs Harderwijl en daar komt Taxi achter. In een verlaten huisje schiet Taxi met een wapen op Mo.

Seizoen 3 bestaat uit zeven afleveringen, die wekelijks op videoland verschijnen. We zagen dat Romano vertrok naar Paramaribo, maar hij is in het nieuwe seizoen spoorloos en dus moet Potlood het zelf opnemen tegen Paus en zijn rechterhand Tatta. Adil zit in de gevangenis en komt daar Taliban tegen. Adil gaat waarschijnlijk wraak nemen voor de verkrachting van zijn nichtje Nadira. Tot mijn verbazing komt Mo ook in het nieuwe seizoen voor, ik ging er namelijk van uit dat Mo het niet overleefd had. Qua nieuwe gezichten komen er zeker twee nieuwe personages, twee rechercheurs die gespeeld worden door Pierre Bokma en Eric Corton.

Vorige week trakteerde Videoland de fans op een miniserie Mocro Maffia: Komtgoed. De miniserie heeft zeven afleveringen van gemiddeld vijf minuten en start waar het tweede seizoen eindigt. Het derde seizoen gaat verder waar de miniserie stopt en hoofdpersonage, de 15-jarige “komtgoed” is te zien in het nieuwe seizoen. Je moet dus wel de miniserie kijken voordat je aan seizoen 3 begint!

Geschreven door: Didi van Puffelen
Beeld: Videoland


© Alles over Series

Lees ook