5 Goede natuurdocumentaires op Netflix

natuurdocu

Wil je de natuur nou eens echt even goed ervaren? Daar hoef je de bank helemaal niet voor af. Wij hebben een paar natuurdocu’s voor je uitgezocht, die je zullen verwonderen. Met close-ups van de bijzondere dieren en dieren waar je het bestaan niet eens vanaf wist.

Planet EarthDit is waarschijnlijk de meest bekende onder de natuurdocumentaires. De combinatie van bizarre, prachtige close-ups van dieren en die heerlijke, rustgevende stem van David Attenborough zorgt voor een verwonderlijke documentaire. Seizoen 1 van Planet Earth bestaan uit 11 afleveringen met als onderwerp elke keer een ander leefgebied. Zo heb je afleveringen die zich focussen op het onderwaterleven, maar ook afleveringen die in de jungle opgenomen zijn. Iedere aflevering geeft je een kijkje in de natuur zoals je nooit eerder gezien zult hebben. Er is zelfs al een Planet Earth ||, maar die staat helaas nog niet op Netflix.

Seizoenen: 1

IMDb: 9,4

Life

Het geluk kan niet op want ook deze natuurdocumentaireserie is ingesproken door David Attenborough. Anders dan Planet Earth focussen de afleveringen van Life zich op de verschillende diersoorten. Verder komen de soort beelden en voice-overs overeen met die van Planet Earth. Wel komen er weer hele andere diersoorten aan bod dan bij Planet Eath. Life is een Engelse natuurdocumentaireserie, gemaakt door de BBC.

Seizoenen: 1

IMDb: geen rating gevonden

The Blue Planet

Weer eentje die is ingesproken door David Attenborough, yay! Het zal je na het lezen van de titel niet als een verassing komen dat deze documentaireserie gaat over het onderwaterleven. En dan denk je misschien ‘Maar zee is toch gewoon zee?’. Nou, blijkt dus van niet. Deze serie bestaat uit maar liefst acht afleveringen die allemaal over een ander soort zee gaan. Open ocean, Frozen seas en Coral seas, ze komen allemaal aan bod. Je krijgt mooiste en meest bijzondere onderwaterwezens te zien, maar ook de kleurrijkste koraalriffen. Tip: Aflevering 2, The Deep, is echt heel erg bizar. Mijn god, op de bodem van de oceaan wonen echt de gekste, engste wezens.

Seizoenen: 1

IMDb: 9,0

Africa

Deze documentaireserie focust zich op Afrika. Seizoen 1, ook het enige seizoen, bestaat uit vijf afleveringen die allemaal een andere deel van Afrika laten zien. Een aflevering als Kalahari, waarin het dorre woestijngebied wordt gedocumenteerd. Maar bijvoorbeeld ook een aflevering als ‘Congo’ waarin je juist een kijkje neemt in het regenwoud in Afrika. Wat heel erg mooi is aan deze documentaireserie is dat ze laten zien hoe ontzettend veel soorten klimaten en vegetatie Afrika heeft. Het is een hele spectaculaire documentaireserie met prachtige beelden van het land. Dan lijken die koolmeesjes en duiven hier in Nederland opeens niet meer zo spannend.

Seizoenen: 1

IMDb: 9,0

Frozen Planet

Frozen Planet is een documentaireserie over het leven in de poolgebieden. En ja, dat betekent dus pinguïns, ijsberen en zeehondjes. Ook van deze serie staat er één seizoen op Netflix, die bestaat uit zes afleveringen. In deze serie worden er per aflevering een seizoen behandeld (er staan dus twee extra afleveringen bij die over iets anders gaan). Maar dat betekent dus ook dat de lente in beeld wordt gebracht, en ja, dát betekent dus baby pinguïns, baby ijsberen en babyzeehondjes! Toch is het leven in de poolgebieden ook heel zwaar, dus bereid breng een fles wijn en een doos tissues voor de verdrietige momenten.

Seizoenen: 1

IMDb: 8,9

Geschreven door Lily Lange


© Alles over Series

Lees ook