Londen tip: Sherlock Holmes Museum

Wie gek is op de serie Sherlock en meer te weten wil komen over de achtergrond van dit personage, kan in Londen een bezoek brengen aan het Sherlock Holmes Museum. Dit is gewijd aan de fictieve detective Sherlock Holmes, bekend uit de verhalen van de schrijver en arts Arthur Conan Doyle.

Het museum werd geopend in 1990 en heeft het adres Baker Street 221B, hetzelfde adres als in de verhalen van Conan Doyle. Om dat adres te mogen voeren was wel speciale toestemming van de City of Westminster nodig want het huisnummer is eigenlijk 239. Het georgiaanse huis waarin het museum is gehuisvest, was vroeger, tussen 1860 en 1936, een pension waar kamers werden verhuurd. Het is ingericht zoals men zich voorstelde dat het pension eruitzag waar Mrs. Hudson kamers verhuurde aan Sherlock Holmes en Dr. Watson.

In het huis zijn veel voorwerpen te zien, die voorkomen in de verhalen. Je kan er een kijkje nemen in Holmes’ laboratorium, de studiehoek, badkamer en tussen de boeken van Holmes. Er is een gedekte tafel en een wassen beeld van Moriarty, de vijand van Holmes en Dr. Watson.

Het leuke aan het museum is dat je echt terug in de tijd stapt, en je waant in Victoriaans Engeland. Je leert er ook veel over de schrijver en de boeken, maar er is niet veel aandacht voor de tv- serie. Dat is begrijpelijk, omdat dit slechts een van de vele verfilmingen is van de boeken. Natuurlijk kunnen liefhebbers van de serie wel veel van de locaties bezoeken, omdat de serie voor het grootste deel allemaal in Londen wordt gefilmd.
© Alles over Series

Lees ook