Week 6: De series die deze week van start gaan op tv

nieuwe series

Nieuwe maand, nieuwe series! We beginnen februari gelijk goed, met een ruim aanbod aan nieuw kijkplezier om deze koude week mee door te komen! Lees hier welke nieuwe series deze week van start gaan op tv.

Maandag 5
Marktplaats: Heel Holland Handelt
19:00 SBS6
Dat Marktplaats een oneindige bron van vermaak kan zijn, is de makers van dit programma ook niet ontgaan: in Marktplaats: Heel Holland Handelt kijken we samen met Shelly Sterk, Leonie ter Braak, Maik de Boer, Irene Moors en Jeroen van der Boom naar een aantal spraak makende Marktplaatsadvertenties en de mensen achter de advertentie.Floribama Shore
21:30 MTV
Wie al bekend is met Geordie en Jersey Shore weet al precies wat er te verwachten valt bij dit zuidelijke vervolg: een groep van acht jonge singles uit Alabama en Florida verkassen naar het zonnige Panama City Beach voor een avontuur vol zon, zee en zuipen.

Dinsdag 6
Veel Liefs uit Holland
20:30 NET5
Nicolette van Dam presenteert dit programma, waarin vijf Nederlandse expats – die over de hele wereld verspreid wonen en werken –op zoek gaan naar een geliefde die bereid is om alles achter te laten en te emigreren naar het buitenland. Een beetje Boer Zoekt Vrouw International dus, maar dan niet met boeren.

10 Jaar Grenzeloos Verliefd (aflevering 1/9)
21:35 NET5
Met tien seizoenen is Grenzeloos Verliefd officieel de langstlopende serie die NET5 te bieden heeft, en dat wordt gevierd met een jubileumseizoen. In elke aflevering staat een stel in Nederland en een stel in het buitenland centraal die in een vorig seizoen al eens aan bod gekomen zijn. Presentator Arie Boomsma gaat terug naar deze mensen om te kijken hoe het nu met ze gaat, en of ze het leven hebben kunnen opbouwen dat ze destijds voor ogen hadden.

Dagboek van een Minnares
23:00 NET5
De bekende wekelijkse rubriek uit Vrouw van de Telegraaf is door Talpa omgebouwd tot een tv-serie, waarin we meekijken met een naamloze vrouw die een affaire heeft met een getrouwde man met kinderen.

Back in Time for Tea
21:00 BBC2
Sara Cox en Polly Russell nemen ons mee terug de tijd in en laten ons zien hoe Noord-Engelse families in de afgelopen honderd jaar leefden, ontspanden, en vooral aten. In deze leerzame en heerlijk wegkijkende serie wordt de geschiedenis verteld met een culinair tintje.

Flatpack Empire
22:00 BBC2
Met de dood van IKEA-oprichter Ingvar Kamprad staat IKEA volop in het nieuws, en dit programma haakt daar op in door ons een exclusief en intiem kijkje achter de schermen te geven bij de grootste meubelwinkel van de wereld. Ook leren we hoe IKEA van een klein plaatselijk winkeltje uitgroeide tot een waar imperium.

Woensdag 7
Buurman, wat doet u nou?
21:30 RTL4
In dit programma gaat de Vlaamse interviewer Cath Luyten elke aflevering op bezoek bij een BN’er, bij wie ze een aantal nachten verblijft. In deze aflevering staan Gordon en Prem Radhakishun centraal.

Seeking Sister Wife
22:30 TLC
Dat monogamie niet overal de norm is wordt bevestigd wanneer je dit programma kijkt: in Seeking Sister Wife ontmoeten we een aantal polygame koppels die op zoek zijn naar een derde persoon in hun relatie, of deze al gevonden hebben.

Donderdag 8
Sherlock: a Study in Pink (1/3)
21:00 BBC First
Wie deze Britse hitserie uit 2010 nog nooit heeft gezien kan opgelucht ademhalen: hij wordt deze week namelijk door BBC First herhaald! Wanneer de Britse dokter Watson (Martin Freeman van The Hobbit, The Office UK, en Fargo) gewond raakt in Afghanistan, keert hij terug naar Londen waar hij de excentrieke detective Sherlock Holmes – gespeeld door Benedict Cumberbatch (The Hobbit, Doctor Strange) – ontmoet in dit klassieke verhaal in een modern jasje. Kijktip!

Vrijdag 9
Vera
20:40 Eén
Deze Britse detective draait om Inspecteur Vera Stanhope, die de moord op de jonge boswachter Gemma Wyatt onderzoekt. Al gauw blijkt dat niets is wat het lijkt, en dus moet Vera een web van geheimen, rivaliteit en wrok zien te ontrafelen om de zaak tot een goed eind te brengen.

Geschreven door: Joppe Varkevisser
Beeld: BBC


© Alles over Series

Lees ook