Grote namen gestrikt voor tv- serie ‘Les Miserables’

Les Miserables serie

De BBC gaat een tv- serie maken gebaseerd op Victor Hugo’s Les Miserables en heeft voor de cast diverse grote namen gestrikt. Andrew Davies, die eerder met succes een miniserie wist te maken gebaseerd op Tolstoys War and Peace gaat ook deze serie maken.

Dominic West speelt de hoofdrol van Jean Valjean in de Les Miserables serie en Lily Collins zal de rol van Fantine op zich nemen. David Oyelowo zal schitteren als Javert, de aartsvijand van Valjean en Erin Kellyman gaat Eponine spelen. Er is ook een rol voor Olivia Colman (die we onder meer kennen uit Broadchurch).

“Ik ben zo enthousiast om Fantine te spelen,” zei Lily Collins. “Andrew’s prachtige dramatisering opent het personage op nieuwe manieren die ik nog nooit eerder in eerdere adaptaties heb gezien.”West zei dat hij niet kon wachten “om aan de slag te gaan” en Oyelowo zei dat hiermee zijn droom uitkwam. “Om een ​​iconische rol als Javert te spelen,”vertelde Oyelowo.”is de droom van elke acteur, maar om het te spelen zoals Andrew Davies dit personage heeft geschreven, gaat mijn stoutste dromen te boven.”

De serie zal uit zes afleveringen bestaan en zal geen muzikale versie vormen. “”Dit is zo’n intens en menselijk verhaal,” zei Davies. “Ik ben blij dat dit gewaardeerde ensemble van acteurs het tot leven zal brengen.”

Bron: BBC
Beeld: Showtime


© Alles over Series

Lees ook