DVD recensie: The 100 seizoen 7

The 100 seizoen 7

Na zes seizoenen is het zover: het zevende en laatste seizoen is aangebroken en er komt een eind aan deze langlopende en succesvolle serie. Vormt het een waardige afsluiter? Wij namen de DVD van The 100 seizoen 7 onder de loep!

De serie speelt zich 97 jaar na een nucleaire oorlog af. Ongeveer 4000 inwoners van ruimtestations die rondcirkelen boven de aarde vormen de enige overlevenden van deze ramp. De ruimtestations hebben zich gebundeld tot een geheel: de “Ark”. Maar hulpmiddelen zijn schaars dus de machthebbers in de Ark zijn wanhopig. Daarom besluiten ze om 100 jeugdige bewoners naar de aarde te sturen. Hun missie is om uit te zoeken of de aarde veilig genoeg is om als mensheid weer op te leven. Maar deze missie ging niet van een leien dakje.The 100 seizoen

Eenmaal op de aarde bereiken, vormt zich al snel een beweging onder leiding van Bellamy Blake. Die zet zich af tegen de regels. En je krijgt de groep van Clarke Griffin die vindt dat er regels nodig zijn om te overleven. Op aarde blijken ook mensen rond te lopen, de Grounders. Er volgt een strijd, naast intriges op het gebied van liefde en vriendschap plus de nodige cryptoslaapjes die zorgen voor sprongen in de tijd.

Over de loop van de verschillende seizoenen hebben Clarke, Bellamy, Octavia, Murphy en Raven het nodige meegemaakt. Aan het begin van seizoen 7 wordt Bellamy ontvoerd door mysterieuze mensen uit de Anomaly. Hope, Echo en Gabriel gaan op zoek naar hem en Octavia door de Anomaly in te gaan. Clarke heeft ook de handen vol met het bewaren van de vrede in Sanctum. Sheidheda, de Dark Commander neemt het lichaam van Russell over.

Met seizoen 6 werd het sci-fi gehalte van de serie flink verhoogd en die lijn wordt in seizoen 7 doorgezet. Ook komen we in dit seizoen eindelijk achter hoe het allemaal zit. Daar gaan we natuurlijk niks van verklappen. Maar waar veel series met een laatste seizoen teleurstellen (denk maar aan Lost en Game of Thrones om er maar een paar te noemen) komt The 100 met een bevredigend einde. Ook is het een seizoen waarin we zien hoe de personages zijn gegroeid ten opzichte van het begin. Ze waren jong toen de serie begon maar zijn inmiddels volwassen, een groei die wij als kijkers van dichtbij hebben meegemaakt.

The 100 seizoen 7

Hoewel het moeilijk is om een favoriete serie vaarwel te zeggen, is het fijn dat The 100 dit op waardige manier doet, waarbij ze meteen beginnen met spetterende actie. Als hij langer was blijven lopen, was de koek opgeraakt. Nu stopt de serie met een mooie afsluiting en op het juiste moment. Seizoen 7 is misschien niet zo sterk als de serie helemaal in het begin was maar krijgt wel een dikke voldoende.

The 100 seizoen 7 is nu verkrijgbaar op DVD.

Beeld: The CW Network


© Alles over Series

Lees ook