5 redenen om The Rain te kijken

redenen om The Rain te kijken

Recent werd op Netflix het derde en langverwachte laatste seizoen van de serie The Rain online gezet. Heb je de serie nog niet gekeken? Lees hier 5 redenen om The Rain te kijken.

Geloofwaardige sciencefiction
Het post-apocalyptische verhaal van The Rain speelt zich af in Denemarken, waar door een mysterieus geïnfecteerde regen het grootste deel van de mensheid wordt uitgeroeid. Simone en Rasmus zijn nog jong als ze door hun vader worden opgesloten in een verscholen bunker om te schuilen tegen de bedreiging. Wanneer hun vader om een nog onbekende reden vertrekt, groeien Simone en Rasmus op in de bunker waar ze jarenlang het daglicht niet hebben gezien. Eenmaal buitengekomen zien ze met eigen ogen hoe de mensheid en de wereld om hun heen vernietigd zijn. Simone en Rasmus zijn vastbesloten om de oorzaak te vinden en de mensheid te redden.Het verhaal klinkt natuurlijk als een onwerkelijke situatie, maar het acteerwerk van onder meer Alba August en de sterke verhaallijn sleuren je mee op een geloofwaardige reis in een haast onmogelijk te verbeelden situatie.

redenen om The Rain te kijken

Familiedrama
Natuurlijk draait het naast het post-apocalyptische drama in The Rain ook om liefde, vriendschappen en vertrouwen. De sterke band tussen Simone en Rasmus is de onderliggende kracht van het verhaal. Na jarenlang samen opgesloten te zijn geweest zijn de twee onlosmakelijk met elkaar verbonden, maar wordt hun relatie op de proef gesteld door het drama dat zich buiten afspeelt. Liefde en vriendschappen die opgebouwd worden tijdens het verhaal zijn intenser dan ooit nu de populatie grotendeels is uitgeroeid, en dat voel je.

Daadkrachtige Denen
Het kan niet aan je voorbijgaan dat de serie volledig in het Deens is opgenomen. De afgelopen jaren zijn Scandinavische series als The Bridge en Borgen een groot succes en daar doet The Rain niet aan onder. Het is even wennen in de eerste aflevering, maar na een kwartier vergeet je volledig dat je naar een vrij onbekende taal aan het luisteren bent. De Deense taal geeft een extra dimensie aan de serie en lijkt zo nu en dan op Nederlands, waardoor je nog meer betrokken bent bij het verhaal.

redenen om The Rain te kijken

Scenerie en visual effects
Om een drama als The Rain geloofwaardig te maken moeten de visuele effecten dat ook zijn. En dat zijn ze. Vooral in seizoen twee en drie, wanneer de oorzaak van de regen gevonden is, zijn de visuele effecten overweldigend. Maar ook de locaties en omgeving waarin The Rain zich afspeelt zorgen voor adembenemende scenes. Wie nog niet verliefd was op Denemarken zal dat na het kijken van deze serie wel zijn.

Een uniek verhaal
Tussen al die series op streamingdiensten en televisie heeft The Rain een uniek verhaal met een eigentijdse rode draad. Waar sommige series tegenwoordig een kopie lijken te zijn van bestaande series brengt The Rain eindelijk weer iets nieuws. Grote garantie dat je wordt opgeslokt en de volledige drie seizoenen in een maand hebt uitgekeken.

The Rain is te streamen op Netflix

Geschreven door: Melvin Merkenij
Beeld: Netflix


© Alles over Series

Lees ook