DVD recensie: Familie Kruys seizoen 4 + 5

Familie Kruys

Familie Kruys is een heerlijke familiekomedie, waar je lekker bij kunt ontspannen. Heb je de afleveringen van de laatste seizoenen gemist en wil je die achter elkaar terugkijken? Dan is er nu de DVD box met daarop het hele vierde en vijfde seizoen. Wij namen deze onder de loep in deze DVD recensie.

De spil van de serie is Bette, gespeeld door Linda de Mol. Ze lijkt een prachtig leven te leiden als styliste tot de sterren, maar diep van binnen is ze een onzekere single vrouw die op zoek is naar liefde en erkenning.

De familie bestaat in het vierde seizoen naast Bette uit Kirk, Thomas, Ruxandra, Morten en Johan en het gaat allemaal verder waar we in seizoen drie waren gebleven. We volgen de ups en downs in de relatie van Bette en Johan. Verder krijgt Kirk een baan als Melchior het medium. Maar het leukste is de rol van de Roemeense Ruxandra, gespeeld door Elise Schaap, die een relatie heeft met Bette’s vader. Zij eigent zich de leukste momenten toe in het vierde seizoen. Het is dan ook niet voor niets dat zij de Zilveren Televizier-Ster won voor haar rol in deze serie.Familie Kruys

 

Verder is het ook leuk dat er veel leuke gastrollen inzitten. Zo zien we onder meer Georgina Verbaan en Patty Brard de revue passeren. Van die laatste is het opmerkelijk om te zien hoe vol haar figuur was tijdens de opnames. Wij zijn nu immers al een tijd een veel slankere Patty gewend op de buis.

In het vijfde seizoen van de Familie Kruys is de familie een familielid rijker, namelijk baby Candida. Bette en Kirk zien de naam van hun ‘nieuwe’ zusje totaal niet zitten en doen er alles aan deze te veranderen. Ook dit seizoen vol herkenbare familiesituaties is weer lekker vlot en kijkt makkelijk weg. Met het vijfde seizoen valt het doek voor de serie. De laatste aflevering rond het verjaardagsfeest van Bette valt daarin een beetje tegen en voelt een beetje een anti-climax. Maar ja, dat hebben wel meer series.

Familie Kruys is niet zo scherp als bijvoorbeeld De Luizenmoeder, maar is een serie die bedoeld is om lekker bij te ontspannen waar de hele familie naar kan kijken. Elke aflevering heeft sowieso zijn leuke momenten en het is een serie die je fijn kunt bingen. Een echte aanrader dus voor de collectie voor de liefhebbers van deze serie!

Beeld: RTL


© Alles over Series

Lees ook