• Met: Ingvild Holthe Bygdnes, Jakob Oftebro
  • IMDB Rating: 5.7
  • Alles over Series cijfer: 8
  • Te zien op: Lumiere

  • In een afgelegen religieuze gemeenschap in het donkere noorden van Noorwegen wordt een gruwelijke moord gepleegd. De lokale politieagent Hedde Gilbert krijgt de zaak toegewezen. Ze moet samenwerken met Joel Dreyer, een toprechercheur uit Oslo. Hun verschillende karakters en methoden zorgen direct voor irritaties. Wanneer bovendien een nieuw slachtoffer wordt gevonden en alles wijst op een brutale seriemoordenaar, komt hun relatie verder onder druk te staan. De nachtmerrie wordt nog groter na de ontdekking van een massagraf met eeuwenoude skeletten.

    Het onderzoek loopt volledig uit de hand. Dreyer doodt tijdens de jacht op de moordenaar per ongeluk een onschuldig meisje en wist zijn sporen; Gilbert verbergt een slepende ziekte, die de zaak en haar carrière bedreigt. Terwijl het onderzoek vastloopt, nemen beide rechercheurs dubieuze beslissingen om door te kunnen werken en hun geheimen te beschermen. Maar de moorden zijn slechts het topje van de ijsberg; de jacht op de moordenaar leidt de rechercheurs naar een duistere, gesloten wereld en naar hun eigen donkere dieptes. Gevangen in het hart van het kwaad, moeten ze vechten niet zelf het monster te worden dat ze achtervolgen.

    De serie Monster werd in september bekroond met de prestigieuze European Script Award. De jury: “Monster is a strong character-driven thriller drama, a very clever and emotional crime story. All the story elements stand in complete service of the story plot. From the complex characters, with their own fears, secrets, hopes and flaws to the beautiful desolated location in the north of Norway in which an extremist Christian religion can thrive in the community. It is simply by far the best told story.”Beelden


 
 

 

Lees ook