Hayu Kijktip: The Real Housewives of New Jersey

The Real Housewives of New Jersey

Ben je ook zo gek op reality shows? Dan raak je vast ook verslaafd aan The Real Housewives of New Jersey. Het dramagehalte in deze serie is hoog en behoorlijk explosief. Lees hier waarom je deze serie, waarvan alle seizoenen op Hayu staan, niet mag overslaan.


Een van de meest populaire Real Housewives-series is The Real Housewives of New Jersey. Deze serie begon in 2009 en volgt het wel en wee van verschillende gezinnen in Jersey. Veel van hen hebben Italiaanse roots. Onderdeel van de Amerikaans-Italiaanse cultuur is het belang van loyaliteit en het centraal stellen van je familie. In het eerste seizoen maken we kennis met Teresa Guidice die houdt van mooie, dure dingen die man Joe voor haar koopt. Haar beste vriendinnen zijn Dina en Jacqueline, zij zijn schoonzussen van elkaar. Verder heb je ook Caroline, de oudere zus van Dina (en dus ook een schoonzus van Jacqueline). Tot slot is er Danielle Staub, een vriendin van de vrouwen met wie ze vaak overhoop liggen. In dit eerste seizoen zien we hoe de vriendschap met Danielle verzuurt en volgen er vele ruzies, die eindigen met de befaamde table flip: tijdens een diner besloot Teresa tijdens een ruzie met Danielle de tafel om te gooien. Het zorgde voor een enorme stijging in de ratings en sindsdien is Teresa zonder twijfel de ster van de show.

The Real Housewives of New JerseyMaar dat Teresa centraal staat, zorgde privé voor moeilijkheden. Zien we haar in het eerste seizoen nog genieten van het luxe leven al snel blijkt dat zij en man Joe de zaakjes niet op orde hebben. Ze worden onderzocht vanwege faillissementsfraude, postfraude, overboekingsfraude en het niet betalen van belastingen. Het zorgt voor veel spanningen met de andere vrouwen. Teresa wil het er op camera niet over hebben en zij proberen haar te confronteren (ongetwijfeld op verzoek van de producenten). Hierdoor sneuvelen er vriendschappen zoals tussen Teresa en Jacqueline.

Het raakt allemaal nog meer verhit als de schoonzus van Teresa wordt gecast als housewife. Melissa Gorga is getrouwd met Teresa’s broer Joe. Ook wordt een nicht van Teresa aan de cast gevoegd. Teresa heeft niet bepaald een warme band met deze familieleden en ziet het als een verraad dat ze meedoen in ‘haar show’. Een aantal seizoenen draait het vooral om de band van Teresa en Melissa. Uiteindelijk begraven de schoonzusjes de bijl een beetje, al blijft hun relatie verre van relaxed.

In latere seizoenen van The Real Housewives of New Jersey maken Caroline en Jacqueline plaats voor nieuwe gezichten. Soms keert een bekend gezicht terug zoals Danielle, maar de show draait eigenlijk altijd om het leven Teresa. Zij en man Joe worden berecht en moeten allebei de bak in. De camera’s van Bravo staan klaar om alles te filmen en er is zelfs een spin-off hierover te bekijken op Hayu. Hoewel The Real Housewives of New Jersey erg verslavend blijft en ook de nieuwe aanwinsten verhaallijnen hebben die de moeite waard zijn, wordt de magie van de eerste seizoenen nooit meer bereikt. Het organische van de vriendschappen van de eerste castleden maakt plaats voor geforceerde toevoegingen van castleden. Uiteraard betekent dit niet minder drama. In het laatste seizoen zit trouwens ook weer een table flip van Teresa waarmee de show toch weer een beetje terugkeert naar zijn roots.

Op hayu vind je nog veel meer reality series. Kijk hier om een kijkje te nemen in hun aanbod.


© Alles over Series

Lees ook