Alles over de serie Succession

serie Succession

Bij de Emmy’s wist de serie Succession de prijs voor beste dramaserie te bemachtigen. Hier is de serie nog niet zo bekend. Tijd om deze onder de loep te nemen!

Waar gaat de serie over?
Op zijn 80e verjaardag choqueert mediamagnaat Logan Roy zijn familie met het nieuws dat hij voor onbepaalde tijd in zijn functie als CEO van Waystar/Royco blijft. Het nieuws brengt zijn zoon Kendall in de war, de opvolger, die middenin onderhandelingen zit over de aankoop van een digitale media-firma, opgericht door een gladde ondernemer genaamd Lawrence. Na een spontane softbalwedstrijd lopen de gemoederen hoog op wanneer Logans andere kinderen, Roman, Shiv en Connor, bezwaar maken tegen Logans plannen, waaronder zijn wens om de manier waarop zijn uiteindelijke opvolger wordt gekozen te veranderen.Waarom is de serie zo een succes?
De dag waarop de castleden en de makers van Succession voor het eerst samenkwamen om de pilotaflevering door te nemen, was de dag waarop Donald Trump tot president verkozen werd. Een grote verrassing maar het zorgde er onverwacht voor dat de serie heel actueel aanvoelde. De familie in de serie kan je doen denken aan de Trumps. Naast het actuele tintje zit er ook veel humor in de serie. En juist die combinatie zorgt ervoor dat het lekker wegkijkt. Op IMDB scoort de serie momenteel maar liefst een 8.6.

Wie spelen erin?
De serie heeft geen grote naam die de serie draagt. Maar juist dat is een plus omdat je bij geen van de rollen al een beeld hebt van die acteur door een andere grote rol. Brian Cox speelt op geweldige wijze de mopperende Logan Roy. Kieran Culkin speelt de rol van een van de zonen. Hij is het broertje van Macauley van de Home Alone-films en timmert al een tijdje aan de weg in Hollywood maar heeft met deze serie ook zijn eerste grote rol te pakken. Jeremy Strong won voor zijn rol in deze serie de Emmy voor beste mannelijke hoofdrol.

Waar is deze te zien?
De serie is gemaakt door HBO en kan je in Nederland kijken op Ziggo Movies & Series. De serie is ook op DVD verkrijgbaar. Seizoen 2 is net op DVD verschenen.


© Alles over Series

Lees ook