Animatieserie ‘Deadpool’ van de baan

Deadpool animatieserie

Ondanks wat op een hit leek, lijkt het erop dat FX Productions de geplande Deadpool animatieserie, geproduceerd door Donald en Stephen Glover, niet doorgaat. De serie werd vorig jaar aangekondigd met een seizoen van tien afleveringen, die bedoeld was om uitgezonden te worden op FXX, waar ook The Simpsons evenals de langlopende serie voor volwassenen Archer wordt uitgezonden.

Deadpool was mogelijk het slachtoffer van de drukke agenda van Donald Glover. Glover is druk bezig met FX’s eigen veelgeprezen show Atlanta, die op dit moment wordt uitgezonden, maar ook met de aankomende film Solo: A Star Wars Story die binnenkort in de bioscoop zal draaien. Daarnaast heeft Glover een drukke muzikale carrière onder zijn artiestennaam Childish Gambino. In januari won Childish Gambino een Grammy voor zijn R&B-nummer Redbone.Zoals gemeld door entertainmentsite Variety, legde het netwerk een verklaring af met betrekking tot de serie. Hierin staat dat de beslissing is genomen vanwege ‘creatieve verschillen’. Hoewel de show dit jaar zijn debuut zou maken, was de productie rondom de serie niet actief en er was ook niks bekend over de scripts.

Het nieuws zal waarschijnlijk een grote teleurstelling zijn voor de fans van Deadpool en voor degenen die graag meer willen zien van het talent van de Glovers. Er zijn op dit moment nog geen plannen om door te gaan met een andere Deadpool serie op FX of een ander netwerk. Hoewel dit project niet gelukt is, kan er in de toekomst nog steeds hoop zijn op een andere geanimeerde Deadpool serie.

Geschreven door: Angelique Wilms
Beeld: Disney


© Alles over Series

Lees ook