Trailer van ‘The Assassination of Gianni Versace’

The Assassination of Gianni Versace is deze week van start gegaan op de zender FX. Wat we daarvan kunnen verwachten als de serie bij ons te zien is, kun je al een beetje zien in de trailer van deze crime serie, die je hierboven kunt bekijken.


Deze serie is het tweede deel van American Crime Story. Vorig jaar begon deze met de miniserie The People vs. O. J. Simpson waarin het proces tegen O. J. Simpson centraal stond. Dat was (eigenlijk best onverwacht) een weergaloos succes. Het zorgde voor vernieuwde interesse in alles rond O.J. en won verschillende prijzen voor het acteerwerk.

In The Assassination of Gianni Versace wordt over de loop van een aantal afleveringen ingegaan op de moord van modekoning Gianni Versace. Op 15 juli 1997 werd Gianni Versace vermoord voor zijn huis in Florida door de seriemoordenaar Andrew Cunanan. Gianni was zijn vijfde slachtoffer. Op zijn begrafenis kwamen allemaal bekende mensen, waaronder Prinses Diana en Elton John. Kort na de begrafenis zou Prinses Diana zelf ook overlijden.

Als de stijl van de O.J.- miniserie gevolgd wordt, komen we met deze miniserie vast meer te weten over het hele politieonderzoek en de jacht op Buchanan. Dit was namelijk voorpaginanieuws in de aanloop op de moord op Versace en intensiveerde na zijn moord. Ook zullen we vast meer te weten komen over Versace zelf, die bekend stond als extravagant. Er zitten weer genoeg bekende gezichten in de serie, waaronder Ricky Martin als de partner van Gianni. In totaal bestaat de serie uit 9 afleveringen.

Beeld: FX


© Alles over Series

Lees ook