‘The Magicians’ krijgt vierde seizoen op Syfy

The Magicians krijgt een vierde seizoen

The Magicians fans kunnen hun hart ophalen, want The Magicians krijgt een vierde seizoen op het Syfy-netwerk. Syfy is een Amerikaans kabeltelevisiekanaal dat gespecialiseerd is in fantasie, sciencefiction en horror. Het kanaal is onderdeel van NBC Universal. Syfy heeft een zeer succesvolle run met zijn eigen originele gescripte programma’s zoals The Magicians.

The Magicians is gebaseerd op de boekenreeks van Lev Grossman. De serie draait rond Brakebills University, een geheime instelling die gespecialiseerd is in magie. Daar, te midden van onorthodoxe onderwijsmethodes van betovering, ontdekt een groep twintigers dat de magische fantasiewereld waar ze als kinderen over lazen, genaamd Fillory, maar al te reëel is en een ernstig gevaar vormt voor de mensheid.Syfy heeft goede redenen om The Magicians op het kanaal te willen houden. Het is een van de best beoordeelde shows van het netwerk. De tovenaars zullen dus nog blijven rondhangen. Hoewel het derde seizoen nog bezig is, verwacht het netwerk dat het vierde seizoen in 2019 klaar zal zijn. Net zoals voorgaande seizoenen zal het nieuwe seizoen dertien afleveringen tellen. De eerste twee series concentreerden zich op de eerste twee boeken van Lev Grossmans reeks, The Magicians uit 2009 en The Magician King uit 2011. Het derde seizoen bevat elementen van het derde boek, The Magician’s Land.

De volgende stap is een geruststelling voor Syfy, gezien de voortdurende sterke rating van de serie. Het netwerk had bijna geen andere keus dan het in stand houden van de show. Dat Syfy zich al aan een vierde seizoen wijdt, terwijl het derde seizoen nog bezig is, getuigt van succes van de show en het vertrouwen van het netwerk in de serie. De vraag voor The Magicians is hoe veel verder het de inhoud van Grossman’s best verkochte romans kan uitstrekken. Maar voor nu hebben The Magicians fans nog genoeg tijd om seizoen drie af te kijken voordat seizoen vier begint.

Geschreven door: Angelique Wilms
Beeld: Syfy


© Alles over Series

Lees ook