Netflix kijktip: ‘The Affair’

serie The Affair

Het zal niet verrassen dat de serie The Affair gaat over… een affaire. Maar dat is slechts het eerste uitgangspunt van deze serie. Het bevat een intrigerende vertelstijl en spannende verhaallijnen die langzaam steeds verder worden uitgediept. De eerste twee seizoenen staan op Netflix en binnenkort kunnen we seizoen 3 hier ook verwachten. Tijd om dus deze serie onder de loep te nemen!

The Affair vertelt het verhaal van Noah Solloway en zijn (hoe kan het ook anders) affaire met Alison Bailey. Noah, op dat moment getrouwd met Helen, is een docent die moeite heeft met het schrijven van zijn tweede boek en is vader van vier kinderen. Alison heeft een relatie met Cole, die samen de dood van hun vierjarige zoontje proberen te doorstaan. 

The Affair

Het verhaal begint als Noah met zijn familie op vakantie gaat naar Montauk, waar ze bij zijn schoonouders verblijven. Daar ontmoet hij daar de jonge Alison, die serveerster is in een restaurant. De twee vallen (super cliché) als een blok voor elkaar maar hun eigen relaties staan dit niet toe. Noah wil zijn nieuwe boek schrijven over Montauk en Alison wordt zijn gids. Gedurende de uitjes groeien de twee enorm naar elkaar toe. Al snel heeft Helen iets door. Waar haar seksleven met haar Noah normaal vurig was, moet hij de laatste dagen niets meer van haar hebben. Ze confronteert hem hiermee, maar Noah schuift het op zijn moeite met zijn nieuwe boek. Alison zelf heeft het lastig thuis. Niet alleen het rouwen om haar eigen kindje, ook de illegale bezigheden van Cole en zijn broers rondom hun boerderij zorgen voor spanningen in hun relatie. Noah en Alison trekken ondertussen steeds meer naar elkaar toe.

 

The Affair

De kracht van de serie is dat het zo goed bedacht is en dat er heel netjes gebruik is gemaakt van de kijk vanuit verschillende hoofdpersonen, de serie je intrigeert van het begin tot het einde. Door de verhaallijnen heen worden de personages ondervraagd door de politie. Je weet dus dat er iets is gebeurd, dat zij moeten onderzoeken. Dat je niet meteen weet wat er is gebeurd, draagt bij aan een onderliggende spanning. Bovendien spelen de momenten in het bureau zich later af dan de zomer in Montauk, waardoor je ook kleine hints op kan pikken over welke gevolgen de affaire heeft gehad op de personages.

The Affair

Het bijzondere aan deze serie is dat de verschillende gebeurtenissen worden bekeken vanuit de standpunten van de verschillende hoofdpersonen. De dagen spelen zich als het waren twee keer af, de ene keer vanuit het standpunt van Noah en de volgende keer vanuit Alison. In seizoen twee komen daar ook nog standpunten van Helen en Cole bij. Het bijzondere aan deze kijk op het verhaal is dat de hoofdpersonen bepaalde momenten anders ervaren en herinneren. Er zijn duidelijk merkbare verschillen hierin, die mooi aangeven hoe we bepaalde momenten en uitspraken anders opvatten.

Seizoen 3 slaat weer een nieuwe weg in met de personages. Er komen nieuwe affaires, oude liefdes die weer opbloeien en ook flink wat ruzies tussen (ex-)geliefden. Dit nieuwe seizoen van de serie The Affair belooft dus weer net zoveel drama als de eerste twee. En wie straks na seizoen 3 niet kan wachten om te zien hoe het verder gaat: seizoen 4 is inmiddels ook al in de maak en wordt binnenkort in de VS uitgezonden.

Geschreven door: Britt Henneken
Cijfer: 7,5
Beeld: E Online en ShowTime


© Alles over Series

Lees ook