‘The Killing’ acteurs weer samen in nieuwe serie

The Killing acteurs

Linden en Holder zijn back! Jarenlang speelden Mireille Enos en Joel Kinnaman de rechercheurs Linden en Holder in de misdaadserie The Killing, maar in 2014 eindigde de serie en moesten we afscheid nemen van het geliefde duo. Maar niet voor lang meer. Amazon kondigde namelijk de nieuwe serie Hanna aan, waarin beide The Killing acteurs een grote rol zullen spelen!

Hanna wordt een actie-dramaserie, wat dus wel degelijk overeenkomsten kent met The Killing. Het verhaal uit de gelijknamige film (2011) is geschreven door Joe Wright en gaat over een zestienjarig meisje dat door haar militaire vader wordt getraind tot de perfecte moordenaar. Kinnaman (nu te zien in Altered Carbon) speelt hierin de militair Eric en Enos zal de rol van CIA-agent Cate op zich nemen, die de vader en dochter probeert te vinden en te stoppen. Het The Killing-duo zal dus weliswaar weer samen in een serie spelen, de twee staan dit keer wel lijnrecht tegenover elkaar. Dit zal zorgen voor een heel andere vorm van samenspel dan de twee hadden in de befaamde misdaadserie.Volgens het Engelse platform Variety zou het koppel zo goed samenspelen dat ze als CIA-agent Cate Blanchett en militair Eric Bana in de film wel meer samen zullen spelen als deze karakters deden in de originele film. Waarschijnlijk heeft de schrijver van de film Hanna, David Farr, die ook nauw verbonden was bij het schieten van de serie, een andere kijk op het verhaal gevonden waarbij de twee meer samen konden gaan spelen. Dat maakt dat het verhaal van de aankomende serie niet alleen twee topacteurs bevat, maar wellicht ook een andere wending neemt dan de voorafgaande film. Des te meer reden de nieuwe serie Hanna te gaan kijken.

Wanneer we de serie mogen gaan verwachten in nog onduidelijk. De cast zal vanaf maart beginnen met het filmen in onder andere Hongarije, Slowakije, Spanje en Groot-Brittannië.

Geschreven door: Britt Henneken
Beeld: The Killing US AMC en Netflix


© Alles over Series