Nintendo Switch pas in 2019 cartridges van 64 GB

Nintendo Switch

Nintendo loopt vertraging op met het uitbrengen van cartridges van 64 gigabyte voor de Nintendo Switch, waarmee spellen die groter zijn dan het huidige maximum van 32 gigabyte ook volledig fysiek uitgebracht kunnen worden.


Het was de bedoeling dat deze al in de tweede helft van volgend jaar voor ontwikkelaars beschikbaar zouden zijn. Maar Nintendo kampt volgens The Wall Street Journal met technische problemen en zou daardoor de beschikbaarheid hebben uitgesteld tot 2019. De Nintendo Switch werkt met cartridges naast 32 GB aan interne opslag voor digitale games en kan worden uitgebreid met een microSD-kaart.

Lang niet alle spellen hebben genoeg aan de huidige installatiecapaciteit. Bij LA Noire is bijvoorbeeld nu een update van 14 GB nodig die je eerst moet downloaden voor je het spel kan spelen. Hoewel de Switch het geweldig heeft gedaan qua verkoopcijfers het afgelopen jaar, zal dit wel zorgen voor een setback in het gebruiksgemak.Beeld: Nintendo Switch


© Alles over Series

Lees ook