Nintendo voegt virtual reality toe aan nieuwe NX-console

NX-console

Nintendo wil zijn nieuwe NX-console ook virtualrealitygames kunnen laten draaien, meldt Digitimes. Daarom wordt de productie van het apparaat iets uitgesteld.

Oorspronkelijk zou Nintendo van plan zijn geweest om de productie van de NX halverwege 2016 te starten. Nu zou dat echter pas begin 2017 gebeuren. Het is onduidelijk of Nintendo zelf werkt aan een virtualrealitybril, en of deze standaard wordt meegeleverd bij de NX.
Handheld

Digitimes meldt verder dat de NX-console zal bestaan uit een kleine handheld-console met een scherm van tussen de 5 en 7 inch. Deze zou los kunnen worden gebruikt, of worden verbonden met een tv om te gebruiken als thuisconsole. Dit komt overeen met geruchten over de NX die al eerder naar buiten kwamen.Nintendo zou in het eerste jaar ongeveer 10 miljoen exemplaren van de NX willen produceren. Dat is een lager aantal dan het bedrijf origineel had gepland.


© Alles over Series

Lees ook