Berget Lewis uitgeschakeld bij Britse The X Factor

Berget Lewis

Het avontuur van Berget Lewis bij de Britse versie van X Faxtor istot een einde gekomen. De zangeres kreeg zaterdag tijdens de Judges Houses aflevering van coach Nicole Scherzinger te horen dat ze niet mee mocht naar de liveshows van volgende week.

Lewis kreeg een black-out tijdens haar allesbeslissende auditie voor Scherzinger en kon hierdoor haar nummer niet ten gehore brengen. Scherzinger zei tegen Lewis dat ze een gave had, die anderen niet hadden. Maar ze kon haar niet meenemen naar de live shows.

Het begon allemaal zo goed voor de zangeres. Na een indrukwekkende versie van Prince’s Purple Rain mocht ze unaniem van de jury door naar de volgende ronde. Maar bij de volgende auditierondes ging het een stuk minder. Toen ze Always van Bon Jovi ten gehore bracht, noemde Simon Cowell haar uitvoering saai. Lewis gaf aan eens voor iets anders dan een soulnummer te gaan, om zich van een andere kant te laten zien. Ze deed dit op advies van de jury. Cowell gaf aan dat ze het advies dan echt verkeerd had opgevat.

In Nederland begon Lewis haar professionele zangcarrière als achtergrondzangeres bij Total Touch en maakte deel uit van Candy Dulfers Funky Stuff en de band van Ruth Jacott. Berget Lewis deed in 2012 mee aan het TROS-programma De beste zangers van Nederland. Hierbij kreeg ze in de finale alle stemmen, behalve die van haarzelf, en stond dus op de eerste plek.
© Alles over Series

Lees ook