Op bezoek bij het echte Downton Abbey

Het prachtige landgoed dat je ziet in de tv- serie Downton Abbey bestaat echt en kan je bezoeken. Sterker nog, je kan het ook afhuren en er bijvoorbeeld een bruiloft vieren als je portemonnee dik genoeg is.

Highclere Castle, gelegen in West Berkshire, wordt vandaag de dag nog steeds bewoond door de 8ste graaf van Carnarvon en zijn gezin. Rond Pasen, tijdens Engelse Bank Holidays in mei en zo’n 7 weken in juli en augustus is Highclere Castle open voor publiek en kun je een bezoek brengen. Kaartjes kan je beter vooraf boeken, want het is een populair uitje en het is dus niet zeker of je aan de poort nog een kaartje zal kunnen krijgen.

De salons en slaapkamers in het bouwwerk zijn in werkelijkheid net zo ingericht als in de serie. Tijdens een bezoek kan je een kijkje nemen in de salons, de eetkamer, de bibliotheek, het trappenhuis en een aantal slaapkamers uit Downton Abbey. Naast gewone bezoeken hebben ze ook wel eens evenementen, zoals in september een tuinfeest (prijs voor een kaartje is 120 pond). Maar hiervoor beloven ze dat alles in vintage stijl gedaan zal worden, zodat je echt het gevoel krijgt je even in de wereld van Downton te wanen.
© Alles over Series

Lees ook