• Met: Alison Brie, Betty Gilpin, Sydelle Noel, Britney Young
  • IMDB Rating: 8.0
  • Alles over Series cijfer: 8
  • Te zien op: Netflix

  • GLOW vertelt het fictieve verhaal van Ruth Wilder (Alison Brie), een werkloze met zichzelf worstelende actrice, in het Los Angeles van de jaren ’80. Als ze gebeld wordt voor een onconventionele auditie, grijpt ze haar laatste strohalm naar roem met beide handen aan en werpt zich in de met glitter en spandex besprenkelde wereld van het vrouwenworstelen.

    Naast werken met twaalf Hollywood misfits, moet Ruth concurreren met Debbie Eagan (Betty Gilpin) – een voormalig soapactrice die de industrie vaarwel heeft gezegd om een baby te krijgen – maar die terug wordt gezogen als blijkt dat haar ogenschijnlijk perfecte leventje niet is wat het lijkt.
    En aan het roer staat Sam Sylvia (Marc Maron), een B-film regisseur op retour, die de zware taak krijgt om deze bonte bende te begeleiden naar de top van het vrouwenworstelen.

    De Netflix Original serie is geïnspireerd op de geliefde maar kortstondig tv-show G.L.O.W. (Gorgeous Ladies of Wrestling) uit de jaren ‘80. GLOW is ontwikkeld door Liz Flahive (Homeland, Nurse Jackie) en Carly Mensch (Nurse Jackie, Orange Is The New Black, Weeds). Orange Is the New Black maker Jenji Kohan en Tara Herrmann zijn executive producers alsook Flahive en Mensch die tevens showrunner zijn.Beelden


 
 

 

Lees ook