Op bezoek bij de Peppa Pig World of Play binnenspeeltuin

Peppa Pig World of Play

Na de lockdown en vertragingen was het eindelijk zover; de allereerste Peppa Pig World of Play binnenspeeltuin van Europa opende haar deuren in de Westfield Mall of the Netherlands. Alles over Series bezocht dit knortastische pretpark.

Peppa Pig World of Play binnenspeeltuin neemt bezoekers mee in de magische wereld van Peppa en haar vrienden. Als je bij de ingang binnen komt, begint de pret meteen. Je gaat namelijk door de schoolbus met achter het stuur mevrouw Konijn naar de roltrap. Heb je een buggy bij je? Geen zorgen. Dan loop je gewoon via de souvenirwinkel naar de achterkant waar je de lift vindt. Als je uit de lift stapt, vind je genoeg ruimte waar je de buggy kunt parkeren.Hier vind je meteen de eerste stop. Je krijgt hier namelijk een kaartje van een medewerker waarmee je foto’s kunt maken. Dat doe je heel gemakkelijk door een kaartje dat je krijgt met een qr- code erop. Thuis kan je die dan downloaden. Als je later de foto’s die je hier maakt bekijkt, zie je allemaal verschillende Peppa achtergronden. Deze stop overslaan is dus zonde, zelfs als de kinderen het liefst al naar binnen rennen om te gaan spelen.

Peppa Pig World of Play

 

In de speeltuin vind je 12 verschillende speelzones, die zijn gebaseerd op de bekende thema’s en scènes van de populaire animatieserie. Allereerst kom je direct aan de rechterzijde langs een tuintje. Hier staat de trein van Opa Pig waar de kinderen in kunnen zitten en een tuintje met Oma Pig met een plantenbak met gieters. Ook is er een kippenhok en nog een plek waar je het kaartje kan scannen en leuke foto’s kan maken.

Na het spelen in het tuintje kan je alle kanten op. Ga je om de tuin naar rechts vind je de supermarkt en de garage van Opa Hond met allemaal fietsjes. Door de autowasstraat gaan is keer op keer natuurlijk fantastisch evenals het oppompen van de banden. Hiernaast vind je in de hoek het fort van George en de boomhut van Peppa. Als je kind hierin gaat, kan je op de bankjes even uitrusten. De snelle glijbaan van de boomhut is duidelijk een favoriet van veel kinderen en zorgt voor veel plezier.

Peppa Pig World of Play

Aan de andere kant van de binnenspeeltuin vind je een grote modderpoel waar kinderen kunnen springen, het theater en het huis van Rebecca Konijn. Ook deze heeft een glijbaan en houdt de kinderen zoet door alle blokken die binnen gestapeld kunnen worden. Tussen deze twee hoeken van de speeltuin vind je ook nog de postbus, het huis van Peppa, de schoolbus met muziekinstrumenten, de auto van Papa Pig en een vijver met een legpuzzel. Genoeg te doen dus!

Wie tussendoor honger of dorst krijgt kan bij een food truck vlakbij de ingang wat bestellen. Het is een leuk menu voor kinderen met pizza’s en andere snacks. Er zijn genoeg bankjes eromheen waar je kunt zitten, als ze niet bezet worden gehouden door vermoeide ouders.

Peppa Pig World of Play

Hoewel het tijdslot voor twee uur was, werden mensen niet weggestuurd toen de tijd om was. Eigenlijk wordt er vanuit gegaan dat het na twee uur klaar is en de kids klaar zullen zijn om naar huis te gaan. Het klopt ook wel dat twee uur een prima tijd is om er te spenderen en het voelt ook fijn dat je niet bij de kraag wordt gegrepen om de tent te verlaten. Helemaal fijn voor de ouders die toch wat moeite hebben om hun kinderen mee te krijgen die ondanks de vermoeidheid (of misschien juist daardoor) niet meer weg willen.

Peppa Pig World of Play

 

Peppa Pig World of Play is een ontzettend leuk uitje voor jonge kinderen. Het vormt echt een aanvulling op de regio en op Nederland. Je kinderen hoeven helemaal geen Peppa fan te zijn om het leuk te vinden. De kleurrijke aankleding en leuk ingerichte speelplekken maken het voor iedereen tot een leuke speelervaring. Maar als de kinderen Peppa wel leuk vinden, is het natuurlijk het ultieme uitje. Wie eenmaal een keer gaat, hoort geheid van de kinderen dat ze ‘nog een keer’ willen gaan spelen. Enige nadeel: je kan nadat je er geweest bent niet meer ongestoord door de Mall lopen zonder er naar binnen te gaan. Voor ouders van jonge kinderen zal een bezoek aan Peppa Pig World of Play er dan voorlopig bij horen.

Wil je meer weten? Kijk dan op www.peppapigworldofplay.com

Beeld: RONALD SPEIJER


© Alles over Series