Paul Verhoeven gaat Franse ‘Bel Ami’ serie maken

Paul Verhoeven

Paul Verhoeven werkt aan een eigentijdse televisiebewerking van Guy de Maupassants boek Bel Ami. Dat kondigde producent Saïd Ben Saïd aan via Twitter. De Nederlandse Verhoeven zal niet alleen showrunner zijn maar ook de regie voor deze Franstalige serie op zich nemen.
Bel Ami speelt zich af in het negentiende eeuwse Frankrijk. Op de boulevard in Parijs vinden we de aan lager wal geraakte Georges Duroy, alias Bel-Ami. Een ontmoeting met zijn oude kompaan Charles Forestier bezorgt hem een pretentieloze job bij het dagblad La Vie francaise. Zijn lef compenseert ruimschoots zijn gebrek aan cultuur, maar hogerop raakt hij vooral door zijn rol als Casanova op meedogenloze wijze uit te spelen. Hij weet bovendien munt te slaan uit zijn vrouwelijke veroveringen, en wordt een van de rijkste Parijzenaars. Uiteraard gaat het verleiden van die vrouwen vast gepaard met pikante scenes. Maar dat past natuurlijk wel in de stijl van Verhoevens eerdere werk.

De verfilming bestaat uit een Franstalige acht-delige televisiereeks met afleveringen van rond de 50 minuten. Gerard Soeteman, die eerder met Verhoeven werkte aan onder meer de film Zwartboek, zal de scenario’s van alle afleveringen schrijven.

Het is niet de eerste keer dat het boek van Guy de Maupassant bewerkt wordt. De laatste verfilming stamt uit 2012 en had nieuwe Batman Robert Pattinson in de hoofdrol. Ben je benieuwd naar die film? Dan kan je die bij Pathe Thuis kijken.
© Alles over Series