Trailer: The Letter for the King

The Letter for the King

Netflix heeft de officiële trailer van de nieuwe Netflix serie The Letter for the King onthuld. Komt de titel je bekend voor? Dat klopt want deze is gebaseerd op de Nederlandse bestseller van Tonke Dragt. Hoofdrollen zijn weggelegd voor Gijs Blom, Amir Wilson en Ruby Serkis. Bekijk hieronder de trailer.In deze meeslepende fantasyserie krijgt een tiener Tuiri (Amir Wilson) die in de leer is om ridder te worden een geheime brief die het lot van het koninkrijk zal bepalen. Hij gaat op een legendarische reis om de brief aan de koning te bezorgen en te voorkomen dat de wereld in duisternis wordt gehuld. In het verhaal wordt Tuiri flink dwarsgezeten door Prince Viridian (Gijs Blom) tijdens zijn reis.

Het boek waar de serie op is gebaseerd kwam uit in 1962. De serie die uit zes delen zal bestaan, is geschreven door Will Davies, die eerder werkte aan How To Train Your Dragon, Johnny English en Puss in Boots. Hij is ook de executive producer naast de Nederlander Paul Trijbits. Verder is er ook een rol voor de Nederlandse acteur Yorick van Wageningen. Een serie met op allerlei vlakken dus een Nederlands tintje.

The Letter for the King gaat op 20 maart wereldwijd op Netflix in première.


© Alles over Series