Prijsvraag: Win de DVD van Il commissario Maltese

Alles over Series heeft nu een prijsvraag rond Il commissario Maltese. Wij mogen namelijk van Lumière twee DVD’s weggeven van deze topserie. Het enige dat je hoeft te doen om kans te maken is de Facebookpagina van Alles over Series voorzien van een like en als comment de mensen taggen met wie jij deze serie wil kijken. Delen is niet verplicht maar je maakt daardoor extra kans omdat de deelacties worden meegenomen als inzendingen.

Midden jaren zeventig verhuist een belangrijk centrum van de heroïne handel van Marseille naar Sicilië. De verhuizing zorgt voor een ingrijpende transformatie bij de grootste criminele organisatie ter wereld, de maffia.Dario Maltese, rechercheur bij de sectie drugsbestrijding in Rome, worstelt met een donker voorval uit zijn verleden. Zijn vader stierf in het Siciliaanse stadje Trapani toen Dario nog een jongetje was. De emotionele wond is nooit geheeld en Maltese heeft zijn geboorteplaats daarom altijd gemeden.



Il commissario Maltese

Aan het begin van de serie keert Dario Maltese eindelijk terug naar huis. Zijn beste vriend Gianni Peralta, ook rechercheur bij de politie, gaat trouwen en heeft hem gevraagd als getuige. Nog voor het huwelijk wordt Gianni echter voor de ogen van Dario vermoord. Maltese vraagt daarop om overplaatsing en neemt de zaak van Gianni over. Hij reconstrueert het onderzoek dat tot de dood van zijn vriend leidde. Het is een lastige,gevaarlijke zaak vol valse aanwijzingen. Tijdens het onderzoek wordt Maltese verliefd op een fotografe die samen met een journalist tegen de maffia strijdt. Langzamerhand ontdekt Maltese dat zijn vriend inzicht kreeg in de transformatie van de maffia en de banden van de criminele organisatie met de politiek en zakenwereld. Bovendien achterhaalt hij de redenen achter de dood van zijn vader en ervaart hij ook persoonlijk de macht van de maffia.

De prijsvraag rond Il commissario Maltese loopt tot en met 10 december en is in samenwerking met lumiereseries.com.


© Alles over Series