Netflix- serie Sex Education komt terug in 2020

Netflix- serie Sex Education

Goed nieuws voor de fans van de Netflix- serie Sex Education. Deze komt op 17 januari 2020 terug naar Netflix met 8 gloednieuwe afleveringen.

Sex Education is het verhaal van Otis Milburn: een onervaren en sociaal onhandige scholier die bij zijn moeder (en sekstherapeute) Jean woont. In seizoen 1 startten Otis en zijn vriendin Maeve Wiley een kliniek voor sekstherapie van waaruit Otis zijn ‘ervaring’ en advies op het gebied van seks met zijn medeleerlingen deelde.In seizoen 2 moet laatbloeier Otis zijn recent ontdekte seksuele driften leren beheersen om de relatie met zijn vriendin Olga te doen slagen. Tegelijkertijd wordt de spanning tussen Maeve en hemzelf steeds intenser. Ondertussen is Moordale Secondary in de greep van een uitbraak van chlamydia waardoor seksuele voorlichting nóg belangrijker wordt. En de komst van een aantal nieuwelingen in de stad zorgt voor flink wat onrust.

Naar schatting keken meer dan 40 miljoen huishoudens het eerste seizoen binnen de eerste vier weken na release. Ook werd de serie geprezen vanwege de vrouwvriendelijke manier waarop het coming-of-age-verhaal werd gebracht. De populariteit heeft ervoor gezorgd dat Netflix de fans een tweede seizoen zal geven. Hierin zullen opnieuw onder meer Asa Butterfield en Gillian Anderson te zien zijn.

De Netflix- serie Sex Education is geschreven en gecreëerd door Laurie Nunn en geproduceerd door Eleven. Het tweede seizoen wordt geregisseerd door Ben Taylor, Alice Seabright en Sophie Goodhart. Jamie Campbell, Laurie Nunn en Ben Taylor zijn als Executive Producers verbonden aan de serie. Lees hier de Netflix Kijktip over het eerste seizoen van de serie.

Beeld: Netflix


© Alles over Series