DVD recensie: ‘Mary Kills People’ seizoen 1

Mary Kills People

Mary Kills People heeft een titel die al direct nieuwsgierig maakt. En deze stelt niet teleur; wanneer je de serie gaat kijken, word je met de eerste scène meteen in het verhaal gezogen. Met de release op DVD namen wij de serie onder de loep!

De dramaserie Mary Kills People draait om Mary Harris, een alleenstaande moeder die als dokter werkzaam is bij de spoedeisende hulp. Maar dokter Mary krijgt niet genoeg voldoening uit haar werk. Zij besluit mensen die in een uitzichtloze situatie zitten een handje te helpen, namelijk naar het hiernamaals.

Mary doet dit samen met haar partner en voormalige dokter Des. Maar het is niet zonder risico’s. Wanneer meerdere mensen lucht krijgen van deze praktijken, moeten ze oppassen dat niemand erachter komt wat ze doen.

serie Mary Kills PeopleHet mooie aan Mary Kills People is dat de serie je echt aan het nadenken zet. Wat als iemand het gevoel heeft dat er geen andere uitkomst is dan zelfmoord? Mag je die dan daarbij helpen zodat die op een ‘fijne’ manier uit het leven kunnen stappen? Caroline Dhavernas speelt de rol van Mary en ken je misschien nog uit Hannibal. Verder is Richard Short te zien als haar collega en handlanger. En Jay Ryan is te zien als een agent die haar niet vertrouwt en een onderzoek start.

De serie waar Mary Kills People het best mee vergeleken kan worden, is Dexter. Net als Dexter leidt Mary een dubbelleven en wordt het steeds moeilijker om het doden en haar gewone leven te combineren, vooral als steeds meer mensen erachter komen of vermoedens krijgen.

De serie is in Nederland nog niet zo bekend maar is inmiddels ook op Ziggo te bekijken. Het eerste seizoen bevat maar zes afleveringen en die kijken makkelijk weg. Het is niet zo verslavend als Dexter maar het eerste seizoen smaakt wel meteen naar meer.


© Alles over Series