Laatste seizoen van Empire dit najaar op TV

TV-serie Empire begint dit najaar aan het zesde en laatste seizoen. De serie waarvan twee weken nog bekend werd dat het een zesde seizoen zou krijgen en dat de door controverse omringde acteur Jussie Smollet niet zou terugkeren komt na dat seizoen ook echt ten einde. Dat heeft Fox Entertainment bekend gemaakt.

Charlie Collier, CEO van Fox Entertainment sluit een terugkeer van Smollet niet helemaal uit. “Er is de mogelijkheid dat Jussie terugkeert in de serie, maar momenteel zijn daar geen plannen voor. We zijn nog niet begonnen met het schrijven van het nieuwe seizoen”, zo zei hij tegen Deadline.Smollet kwam dit voorjaar in het nieuws nadat hij werd aangehouden voor het doen van een valse aangifte. De acteur zou mishandeld zijn door racisten en overgoten zijn met bleek. De politie twijfelde echter aan het verhaal van Smollet en pakten hem in februari op voor het doen van een valse aangifte. Smollet ontkent de aantijgingen en zegt dat hij wel degelijk slachtoffer was.

De openbaar aanklager in de VS vermoedt dat Smollet met de in scene gezette aanval een hoger salaris wilde afdwingen. In plaats daarvan werd hij uit de serie geknipt.

Empire gaat over een populaire hiphop-producent/muziekmagnaat, die een opvolger moet kiezen uit zijn drie zoons.  Over het laatste seizoen had producent het volgende te zegen: “Het wordt een afscheid dat de fans verdienen, de laatste 20 afleveringen worden een groot tv evenement.”

Beeld: Fox Entertainment
Geschreven door: Max van der Heijden

 


© Alles over Series